U ovom trenutku Srpskoj potreban razvoj i stabilnost

Mir, stabilnost, razvoj, to je ključna poruka koju šaljemo, jer je to ono što u ovom teškom trenutku nedostaje Republici Srpskoj, poručio je Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH. 

Republika Srpska 08.09.2022 | 21:35
U ovom trenutku Srpskoj potreban razvoj i stabilnost

„Nisu nam potrebni nestabilnost i raspirivanje krize. Zbog toga smatramo da je ludilo uskraćivanje agremana njemačkom ambasadoru. Stara poslovica kaže da treba spustiti jedra u vrijeme bure. Ne treba raspirivati nikakva nova žarišta, jer je to loše za Republiku Srpsku“ rekao je Šarović. 

On je dodao da će politički podržati sve dobre projekte, ali da će insistirati na tome da se oni očiste od kriminala i korupcije, što se posebno odnosi na projekat autoputa koji je bitan za Prijedor.   

„Iz Prijedora želimo da kažemo da ćemo podržavati projekat izgradnje autoputa Banja Luka - Prijedor, ali ćemo ih spriječiti da kradu pare, time što ćemo ih smijeniti sa vlasti. Građani mogu da budu mirni, biće autoputa, ali će sve biti pošteno urađeno što se tiče tog projekta“ istakao je Šarović.  

Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske, izjavila je da da su stranke opozicije upravo u Prijedoru, na primjeru borbe za RŽR LJubiju pokazali da će uvijek biti na strani Republike Srpske. Dodala je da za gospodina Šarovića smatra da je čovek koji može da donese političku stabilnost. 

„On može da zaustavi ovo političko ludilo u Republici Srpskoj i BiH, da osigura mir i stabilnost. Ja ću u svojim ustavnim kapacitetima predvoditi grupu ljudi koja će pobijediti korupciju. Uz političku stabilnost i pobjedu nad korupcijom imaćemo i ekonomski prosperitet, više investicija, bolje zdravstvo i najbolje obrazovanje. Investicije ne odlaze tamo gdje vlada nestabilnost.

Ukoliko neko misli da nas uvodi u predstave, onda skreću pažnju sa onoga šta su životne teme u Republici Srpskoj. Status boraca, penzionera, majki, djece, radnika, to su teme i na njih mi dajemo odgovor“ istakla je Trivićeva. 

Ona je dodala da od nove vlade očekuje da uvede neradnu nedelju tamo gdje je to ekonomski opravdano, obezbijedi besplatne udžbenike za sve osnovce u čitavoj Srpskoj, produži trajanje porodiljskog odsustva na 18 mjeseci za prvo dvoje djece, te na 24 mjeseca za svako naredno, obezbijedi finansiranje 50 odsto cijene privatnih vrtića, omogući povećanje penzija za 10 odsto, a boračka primanja za 20 odsto.  

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tatar

08.09.2022 20:46

Razvoj i stabilnost RS su trebali prije 20godina i sa je to tada bilo ne bi sad "u potoku ribarili"

ODGOVORITE
Name

Naprijed samo

08.09.2022 21:48

Sekta se mora pobijediti jer je već izgubila kompas. Kradja i korupcija jedu Republiku Srpsku iznuutra tako da nam drugi neprijatelj ne treba. Sjetiti se treba samo šta je Dodik govorio za Kosarca u vrijeme pandemije i šta je uradio s njim ništa. Ostavio ga da krade dalje i time pokazao da je najveći mafioz u BiH i neprijatelj poštenog naroda Republike Srpske. On je pravi izdajnik a ne oni koje on nabraja. On je stvorio sistem mafije koja mora da sluša samo njega a institucije se nesmiju ni javiti da su žive. On odredjuje šta kome dati i koliko a Vlada(ako je to?) sutradan potvrdjuje bez pogovora. Ministri u vladi ni rijec ne progovore dok ne dobiju dozvolu a većina se ni ne javlja od straha za d’pe. Zato su Izbori 02.10. da se ovakav sistem kazni i zbaci ovakva nakaradna vlast. Od Srbije ne čekajte pomoć jer tamo je stvar ista ako ne i gora.

ODGOVORITE
Name

Leko

08.09.2022 23:38

Mirko budući članu predsjednistva u ime napacenog opljačkana i ojadenog naroda molim te da pretreses sve ugovore oko auto puteva što je potpisao milokrad laktasenko pa da vidi narod za koliko je novca ojaden

Name

Car

09.09.2022 04:28

Impozantan skup sa koga su se cule veoma ohrabrujuce poruke spoj mladosti i iskustva.Prjedorcani su izabrali Jelena Mirko i gospodin Vulanovic do pobjede. Izadjimo 2 oktombra i demokratski kulturno posaljimo vlastodrsce u politicku penziju neke i na robiju.

ODGOVORITE
Name

Milan

09.09.2022 05:57

Imamo i mir i stabilnost i razvoj. Oni koji nam dovode u pitanje mir donoseći razne rezolucije u stranim parlamentima očito imaju podršku naše opozicije jer opozicija u Republici Srpskoj javno zagovara da se ne trebamo suprotstavljati takvim inicijativama, a najsvježiji primjer za to je što je opozicija već unaprijed izjavila da neće prisustvovati sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u vezi vitalnog nacionalnog interesa koji se odnosi upravo na poteze Njemačke koja je ovdje svo zlo pravila više puta, u prvom svjetskom ratu, u drugom svjetskom ratu, 90-tih godina prošlog vijeka i danas bi to ponovo jer zagovara ustavno preuređenje BiH u kome nema više Republike Srpske. E taj mir se brani na vrijeme gospodo iz opozicije tako što trebamo biti jedinstveni u osudi takvih najava ali vi to ne želite jer vama je jedino pred očima da se za šaku brašna prodate đavolu i još lažete i sluđujete narod Republike Srpske da ćete donijeti dobro a upravo vi nanosite zlo narodu Republike Srpske koji se borio za Republiku Srpsku tako što sliježete ramenima kada neko dovodi u pitanje Republiku Srpsku! Neće vam proći vaši prljavi planovi!

ODGOVORITE
Name

Re

09.09.2022 09:27

Vi ste od glave do pete prljavi lopovi i lazovi. Ljudsko smece. Ko je ubio Dragicevica?