Вучић заказао сједницу Савјета за безбједност

Предсједник Србије Александар Вучић заказао је сједницу Савета за националну безбедност за суботу у 8 часова - сазнају "Новости".

Србија 08.09.2022 | 09:20
Вучић заказао сједницу Савјета за безбједност

Како лист наводи, индикативно је да ће се ово тијело састати непосредно послије сусрета шефа државе са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог између Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, али и посебним емисарима Берлина и Париза Јенсом Плетнером и Емануелом Боном који стижу у Србију након заједничког писма Олафа Шолца и Емануела Макрона у којем су они "охрабрили" српског лидера да донесе тешке одлуке по питању наше јужне покрајине.

Зато се очекује да главна тема управо буду дешавања на КиМ и безбједносни изазови, нарочито после одлуке владе Аљбина Куртија да забрани употребу српских регистарских ознака, што је подигло тензије и узнемирио наше сународнике.

Тим прије, што су наше службе добиле податке да се ЦИА спрема да на административној линији инсценира сукобе који би били повод за повећање снага НАТО на Косову. Осим тога, биће ријечи и о енергетској безбедности и припремама државе за једну од најизазовнијих зима у посљедњих неколико деценија.

Такође, говориће се и о хибридном рату који се води против Србије и о сајбер безбједности, наводе Новости.

(БН Фото: Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Денy

08.09.2022 08:07

Цуј ЦИА се спрема да изазове сукобе! Да се ЦИА спрема неби то нико знао. Али ако се зна, дај једном неки доказ??? Прије би се рекло да се руске тајне слузбе спремају на то јер Путину далеко висе треба неки сукоб на Балкану, да мало сктене пазњу са Украине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.09.2022 08:29

Не треба им повод за повећање снага НАТО на Косову. Могу то урадити кад и како сматрају потребним