Vučić zakazao sjednicu Savjeta za bezbjednost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sjednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za subotu u 8 časova - saznaju "Novosti".

Srbija 08.09.2022 | 09:20
Vučić zakazao sjednicu Savjeta za bezbjednost

Kako list navodi, indikativno je da će se ovo tijelo sastati neposredno poslije susreta šefa države sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, ali i posebnim emisarima Berlina i Pariza Jensom Pletnerom i Emanuelom Bonom koji stižu u Srbiju nakon zajedničkog pisma Olafa Šolca i Emanuela Makrona u kojem su oni "ohrabrili" srpskog lidera da donese teške odluke po pitanju naše južne pokrajine.

Zato se očekuje da glavna tema upravo budu dešavanja na KiM i bezbjednosni izazovi, naročito posle odluke vlade Aljbina Kurtija da zabrani upotrebu srpskih registarskih oznaka, što je podiglo tenzije i uznemirio naše sunarodnike.

Tim prije, što su naše službe dobile podatke da se CIA sprema da na administrativnoj liniji inscenira sukobe koji bi bili povod za povećanje snaga NATO na Kosovu. Osim toga, biće riječi i o energetskoj bezbednosti i pripremama države za jednu od najizazovnijih zima u posljednjih nekoliko decenija.

Takođe, govoriće se i o hibridnom ratu koji se vodi protiv Srbije i o sajber bezbjednosti, navode Novosti.

(BN Foto: Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Deny

08.09.2022 08:07

Cuj CIA se sprema da izazove sukobe! Da se CIA sprema nebi to niko znao. Ali ako se zna, daj jednom neki dokaz??? Prije bi se reklo da se ruske tajne sluzbe spremaju na to jer Putinu daleko vise treba neki sukob na Balkanu, da malo sktene paznju sa Ukraine.

ODGOVORITE
Name

re

08.09.2022 08:29

Ne treba im povod za povećanje snaga NATO na Kosovu. Mogu to uraditi kad i kako smatraju potrebnim