За улазак у Прву лигу: Нова опрема из Моззарта за ОКК Гацко

Омладински кошаркашки клуб Гацко основан је прије 17 година, а тренутно имају око 90 чланова у свим такмичарским селекцијама. Њихови сениори прошлу сезону су завршили на првом мјесту Друге лиге Републике Српске, група Исток.

Спорт 07.09.2022 | 18:34
За улазак у Прву лигу: Нова опрема из Моззарта за ОКК Гацко

У наредну сезону улазе са амбицијом да нападну Прву лигу Српске и то у новој опреми коју им је донирала компанија Моззарт. 

-Желим да се захвалим компанији Моззарт која нам је донирала тренерке и лопте. Сви чланови су веома задовољни и ово је једно освјежење у клубу. Веома им се свиђа опрема и надамо се новим успјесима у њој- каже Милан Бабић, предсједник Скупштине ОКК Гацко. 

Сениори овог клуба су прошлу сезону завршили на првом мјесту Друге лиге Републике Српске, група Исток. Били су и учесници завршне Мини лиге за побједнике све три групе за улазак у Прву лигу, гдје су били на средини табеле - што је успјех за овако младу екипу.

У новој опреми из Моззарта спремају се за нову сезону која почиње за око мјесец и по дана. Циљ им је да опет буду прваци своје групе у Другој и да нападну Прву лигу Републике Српске.

 Осим у првом, клуб биљежи успјехе и у саставима млађи пионири, пионири, кадети и јуниори - који чине први тим са сениорима. 

Њихове селекције кадета и млађих пионира прошле године су се одлично показале  на завршном турниру, што је доказ да су омладинци овог клуба веома конкурентни. 

Око 40 дјеце похађа Школу кошарке при ОКК Гацко, а у овом клубу им посвећују значајну пажњу. Циљ им је да омладинци истински заволе кошарку и да буду носиоци игре у будућности у другим селекцијама. 

У Гацку је у току изградња нове дворане, па се надају да ће у будућности имати више термина за тренинге, као и да ће покренути секцију кошарке за дјевојчице.

Подршку клубу пружа Општина Гацко, те локалне фирме, а сада се на листу њихових пријатеља уписала и компанија Моззарт

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар