РТРС и УКЦ РС крију информације о Ђајићевом филму

У изборној 2022.години најактивнију кампању у Српској, односно промоцију, није имала ниједна политичка странка већ, апсурдно, Универзитетско клинички центар Републике Српске, односно, будимо прецизнији, директор УКЦ-а др Владо Ђајић.

Република Српска 07.09.2022 | 15:52
РТРС и УКЦ РС крију информације о Ђајићевом филму

Премијера промотивног филма “Од визије до побједе” у продукцији РТРС-а заказана на 30.септембар, данима је најављивана на десетинама билборда у Бањалуци али и осталим градовима Српске. Иако је кампања увелико почела, добар дио тих билборда и данас је изложен са истим садржајем на неколико локација у Бањалуци.

Филм који је, по Ђајићевим ријечима, требао да прикаже “свакодневну игра живота и смрти” којом су, несумњиво, изложени доктори и медицинско особље у борби за спас људских живота, заправо је за својих преко 48 минута трајања приказао  лик и дјело Владе Ђајића.

Ђајић је, подсјећамо, носилац листе за Народну скупштину РС из Изборне јединице 3 испред владајућег СНСД-а Милорада Додика.

На билбордима широм Бањалуке 21.августа осванули су билборди који најављују овај филм и изазвали оштре реакције јавности.

Мада је редакција портала БЛинк послала питања и према УКЦ РС и РТРС, одговоре на питања, до писања овог текста нисмо добили, иако смо их послали прије тачно 14 дана. РТРС-у смо писали чак два пута, а на други упит нам је кратко одговорено да је наш маил прослијеђен у Дирекцију РТРС-а.

Незванично, из кругова блиских РТРС-у, сазнајемо да је филм урађен по инструкцијама и након “позива са УКЦ РС”, као да ни сами новинари ни уредници нису били одушевљени самом идејом да се промотивни филм, који на на одређени начин промовише Владу Ђајића, ради а посебно да се емитује три дана пред почетак предизборне кампање.

У корист тврдњама наших извора иде и одјавна шпица у самом филму на којој није потписан уредник, аутор филма, новинар, па чак ни технички дио екипе који је радио на филму, попут сниматеља и монтажера, а што је устаљена пракса на било којој озбиљнијој ТВ станици?!

Оно што такође одудара од тога да је филм “Од визије до побједе” – заправо само филм о раду УКЦ РС, јесте и чињеница да је након емитовања овај филм подигнут, ни мање ни више, на приватни Yоутубе канал Владе Ђајића?!

Коментаре на филм са Yоутубе линку није могуће дати јер је та могућност искључена, те тако онемогућено да и јавност да свој суд о самом филму.

Из РТРС-а у одговору ТИ БиХ тврде да је стоје иза кампање на билбордима, као ни иза онлине кампање, а о којој је БЛинк већ писао.

Екипа портала БЛинк писала је и према УКЦ РС и у више наврата смо разговарали са службеницима задуженим за односе са јавношћу, али и поред обећања да ће се потрудити и добити потребне информације од директора Ђајића, одговоре до сада, ни након 14 дана нисмо добили.

ТИ БИХ је ове информације затражио је и од УКЦ РС и пријавио случај Централној изборној комисији због преурањене кампање као и постојања индиција да се промоција овог кандидата финансира јавним средствима.

ТИ БиХ је подсјетио да је Ђајић  исту ствар урадио и пред Опште изборе 2018. када је у склопу кампање УКЦ-а “Сви под један кров” поставио билборде на којима се  промовише он и други кандидати његове странке.

ЦИК је сличне случајеве кажњавао претходних година а ТИ БИХ истиче да се ради о недопустивој пракси јер грађани издвајају преко 20 милиона КМ годишње за финансирање странака и потпуно је неприхватљиво да јавне установе и предузећа плаћају изборну промоцију својих директора јавним средствима.

(блинк.ба)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

разумио

07.09.2022 14:09

Једна велика срамота како за звање професора тако и за титулу директора великог клиницког центра какав је УКЦ-БЛ. Владо Дјајиц је срозао критеријуме потребне за овакв звања на границе неморала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.09.2022 21:18

Па ста хоцес, заврсио је дрзавни факултет, мозе бити ста хоце!

Name

Јеца

07.09.2022 14:12

Овај,такозвани доктор,није ни за сефа земљорадницке задруге,а не директор КУЦ Бања Лука.Ако је он кандидат владајуце странке,црно нам се писе.Досла времена сто гори,то је бољи за функције

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц

07.09.2022 14:29

РТ РС плаћа народ, али они дуго народу продају м... под бубреге, и даље их плаћамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС

07.09.2022 14:34

Фабрика лази

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ 01

07.09.2022 14:48

Овај фрфљо нека оде на Ортопедију на УКЦ да види какав му кадар ради и колико су професионални!!! Упропастио је УКЦ као руководиоц, доктори раде по приватним клиникама узимају плате и на УКЦ-у и приватно, зато се помолиш богу на кога ћеш набасати на прегледу!!! Проће и твоје фрфљо, па правац Словенија ако не одеш у затвор прије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

07.09.2022 15:04

Сеоска лола се доцепала народних пара па снима филмове и лазе исти народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

07.09.2022 15:06

То је једна лоша болница, перионица пара, организационо катастрофална, кадровски сигурно не оправдава име, вјероватно они најгори коло воде, а они квалитетни су у мишјој рупи само отаљавају посао и вјероватно ко код смогне снаге бјежи, на жалост, и брате далеко сте

ОДГОВОРИТЕ
Name

в.д. коментатор

07.09.2022 15:25

Причао ми друг да се на састанцима СНСД-а о свима који нису чланови странке прича као о највећим непријатељима које треба истјерати, саботирати, угушити и тако даље. Поред тога, он је Др. Владу Ђајића описао као суманутог човјека који не поштује лични простор. Њега је зграбио за врат, привукао себи, унио му се у лице и питао: "Јеси вакцинисан? Реци свима да се вакцинишу."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

07.09.2022 18:14

Мој "Црта" танак си ти љекар ко цигарета папир.Ти јуче саопсти да је покојни Брдјанин сасвим стабилан,а он данас преминуо.

Name

XОXО

07.09.2022 16:49

3-цег октобра ЛОПУРДУ У ЗАТВОР ДОК НЕ ДОКАЖЕ ДА НИЈЕ КРИВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гладни борац са 65 година

07.09.2022 18:16

Луда кућа. А биће и горе,живи били па видјели. Паметни несмију причати да неби повриједили будале,којих је 90%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

07.09.2022 20:22

Ниси ти гладан вец неспособан.