Власт у Српској за разлику од Србије расипа новац и не води рачуна о стандарду грађана

Како је могуће да је у Републици Српској за готово два пута по километру скупља градња аутопута у односу на аутопут у Србији, који се, уз то, гради на много захтјевнијем терену, пита Милан Радовић, носилац листе СДС за Народну скупштину Републике Српске из ИЈ3 и додаје да власт прескупим инвестицијама и задужењима урушава будућност наших грађана и кочи раст плата и пензија.

Република Српска 05.09.2022 | 11:22
Власт у Српској за разлику од Србије расипа новац и не води рачуна о стандарду грађана

 Он сматра да је цијена дионице аутопута Брчко-Вукосавље која износи 760 милиона КМ, или 23 милиона марака по километру- нереална!

„Веома захтјевна дионица од 77 километара аутопута (са шест трака) и брзе цесте (са четири траке) на релацији Рума-Шабац-Лозница кошта око 910 милиона КМ. Важно је напоменути да се на тој дионици гради нови и  грандиозан мост на Сави дужине 1,3 километра који ће имати  47 стубова, али и велики вијадукт са излазима на аутопут и то су значајне ставке трошка самог пројекта који су укључени у цијену од 910 милиона КМ“, каже Радовић, који је замјеник предсједника СДС.

Он истиче да поред свега наведеног цијена пројекта овог важног путног коридора кроз Србију износи 11,8 милиона марака по километру, док је наша власт уговорила цијену од 23 милиона КМ по километру. 

„Ова саобраћајна дионица у Србији је веома оптерећена, што убрзава њену исплативост на рок од максимално 40 година, док је исплативост нашег пута Брчко-Вукосавље око 100 година“, појашњава Радовић. 

Поставља се логично питање, наводи Радовић, како је могуће да је у Српској за готово два пута по километру скупљи аутопут који се гради на равном простору без моста преко ријеке, и излазног вијадукта, од овога на релацији Рума-Шабац-Лозница.

„Ако упоредимо само ова два пројекта, јасно је да се власт у Србији понаша веома одговорно и транспарентно водећи рачуна о исплативости, али и трошковима самог пројекта. За разлику од Србије, наша власт расипа новац и овако скупим те прилично неисплативим пројектима не оставља могућност за раст плата и пензија али и за растерећење привреде од високих намета“, истакао је Радовић.

Веома важно је напоменути, каже он, да Влада Србије ову саобраћајницу око 70% финансира властитим средствима, дакле не задужује своје грађане неконтролисано, док се наша власт за све диже кредите.

„За разлику од Србије, наша Влада као да једва чека да јој неко понуди било какав пројекат на кредит са што дужим роком отплате, не водећи уопште рачуна о исплативости и цијени. Зато слободно можемо рећи да ова власт скупим и неконтролисаним инвестицијама уништава стандард наших грађана, али и отима будућност наше дјеце“, категоричан је Радовић.

(БН) 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Не расипају они

05.09.2022 09:34

Они краду себи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајд не сери

05.09.2022 09:38

Ако расипа, онда знаци да има, сто не знаци да расипа, но има мисљење у опозцији о расипању ... Опозиција нема ста ни понудити ... Јос тезе за остале ... Како це контролисати кад није никад ни имала ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

05.09.2022 10:28

Сваком паметном човјеку то треба бити јасно али секта је исправан мозак добром дијелу становништва а академски образовани грађани само цуте важно да је њима добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.09.2022 11:18

Професор који зиви од ријеци секта и слицних ... Па добро професоре, онда ви би као такви интеклектуцалци спомињати и ријеци курац, пицка, гузица, са свог становиста ...

Name

Милан Србац

05.09.2022 10:30

У Републици Српској , многи се уграђују у цијену , док у Србији , вјероватно тога нема . Прије 15 мјесеци ,ишао сам у Врбас ( Војводина ) , од Раче до Врбаса , чини ми се нема мјеста у којем се нешто не гради . За тих 15 мјесеци велике промјене , ишао сам ових дана .Од Српца до Раче не видјех ништа ново , за 15 мјесеци код нас није ништа ново урађено !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

05.09.2022 10:40

Па мора се власт и Милокрад Додиг уградити у радове јер се код њих ради све по принципу ИМТ -ина ли нене ту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЗ

05.09.2022 10:59

Кострешевић: Нулта толеранција на организовани криминал и дрогу

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

05.09.2022 11:15

УЗЕЛИ СЕБИ.НЕРАДНИЦИ, РАСИПНИЦИ. ЗНАЈУ САМО КРАСТИ.МИСЛИЛИ СУ, ЈОШ 2О ГОДИНА,ДОБИЈАТИ ИЗБИРЕ НА ЛАЖИ: "ПОВРАТ НАДЛЕЖНОСТИ".А ДОДО И РАДМАНОВИЋ И ШПИРИЋ СВЕ ПОТОИСАЛИ. БАГРА СНСД. РАСТЈЕРАЛИ НАРОД.ЧАК ЦИЈЕЛЕ ПОРОДИЦЕ ИЗ РС. ЧУЈЕМ, ЖЕЉКИЦА ИЗЈАВИЛА.ДА ЋЕ ОД ДИЈАСПОРЕ ТРАЖИТИ ПАРА. ЈЕР СНСД ЈЕ ЧУВАО И ОЧУВАО РС.И НЕЋЕ ДАЉЕ МОЋИ ЧУВАТИ,БАДАВА. БАШ МЕ ЈЕ ЗАСМИЈАЛА.ЈА НИСАМ ОСИЈЕТИО ОПАСНОСТ.ПИТАМ ЖЕЉКИЦУ.ОД КОГА СУ ТО ОНИ ЧУВАЛИ? ОД БРАТА БАКИРА, БРАТА ЧОВИЋА. МОРЕ МАРШ! СВИ ТРОЈИ ЛАЖОВЧИНЕ И НА ТУ ФОРУ. НА РЕФЕРЕНДУМ,ДА ИЗДВАЈАЊЕ ИЗ Б И Х,НА: НЕЋЕМО ПРИЗНАТИ НАТО,А СВЕ ДОДО ПОТПИСАО. НЕМА ВИШЕ ДОБИТИ ИЗБОРЕ.НАРДЕ. САМО ОЛОВКА. МОЖЕ И МАЛА. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ, И СВА ОПОЗИЦИЈА. + Н А Р О Д. СРЕЋНО НАРОДУ. Само. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

05.09.2022 11:20

Треба свакако узети у обзир ћињеницу да се у РС појединци из врха власти у добром проценту " уклапају" у цијену километра асвалта на поменутој дионици ауто пута!! Зато је цијена овако висока!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.09.2022 12:04

купује гласове а је,...тај карактер који можеш купити за 100КМ.. Центрифуга испрала мозак.Послије Додика сви остају са пилећим мозгом.,,,Без образа и карактера.Ма сви нас мрзе ,а како је кренуло и рођена мати ће нас замзити.Фуј је... вас Додик..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

05.09.2022 16:10

Када ови политичари спомену народ мени се диже коса на глави. Они само вјешто манипулишу и управљају менталним склопом народа. Народ није ништа боље заслужио, видимо ми добро међусобно какав је ко у народу, на шта је све спреман, шзато и јесте овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир

05.09.2022 16:19

Ко вјерује Додику треба преиспитати своје ментално стање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан за миломир

05.09.2022 19:26

Јеси ли ти преиспитао своје ?

Name

Ре

05.09.2022 19:27

Прво преиспитај своје!

Name

Приједор

05.09.2022 19:31

Колико це костати километар аутопута БЛ Приједор засто се крију уговори бојкотујте сједницу НС ако неце предоцити уговоре