Ево нама спаса, ево кандидата!

Прође и ово лето. Једни ће га памтити као лепо, други као тегобно, али се чини да је свима напросто пројурило. Најбрже је, дакако, пролазило онима који су летели, а наш весели авион није хладио мотора. Тек што слети у Бањалуку, а већ полеће ка Тивту, Кипру и осталим Атинама.

Република Српска 05.09.2022 | 10:00
Ево нама спаса, ево кандидата!

Аутор: Миланка Ковачевић

Али, ако. Требало је напунити батерије за финиш ловне сезоне на гласове која се завршава 2. октобра.

А у финишу је све дозвољено- машу нам са билборда, певају са трибина, урличу испод шатри, а у Стричићима су, тврде, запели да се огледају у бодњи са биковима. Ипак, су се на крају латили микрофона док их киша није разјурила што је још један показатељ да овде само сила природе може да нас спаси од ових неприродно навалентних спаситеља који се нуде са свих страна.

Први је, дакако, главни баја који нас спашава од Немаца, од Бисере, високог представника, па на крају и од беле куге.

Његова врећа је дубока, а он пред изборе, као никада до сада, захвата и не стаје. Не жали, што се каже, наших пара, да погура омладину, подупре пензионере, посоколи вишечлане породице, па је на крају обећао да ће гурнути нешто и читавом ловачком савезу.

Ту је већ зашао у небрањени простор премијера који је иначе и први ловац републике. Куд ће, шта ће, весели Радован је морао однекуд да извуче свој адут за изборе.

“Све су ми разграбили. Мисле они да ће Радован да их моли. Има да дам деци поглинулих по хиљадарку, да ме у звезде кују. Пензионери ме ионако обожавају. Дали су ми и захвалницу јер их разумем”, сабирао је премијер своје гласове.

“Ја ћу да попишем дијаспору. Неће они мени некажњено живети у луксузу, док им република грца под теретом кризе и саплиће се на подметнуте непријатељске ноге. Да јој није нас, начисто би посрнула”, открила је Жељка своју тактику са националним картицама.

“Ко је Србин и српскога рода, живи у иностранству и жели овде да дође, мораће код мене да се пријави. Све ћу ја то у тефтер, па ћемо да видимо како ће и колико помагати да и даље овако лепо и успешно водим РС. Нећу ни ја за џабе више да им чувам републику док они скитају по свету и проводе се”, поверила је Жељка пријатељима свој план за будућност

“Нисам ни ја мачији кашаљ” , узвикнуо је Лука са јужних трибина, тренутни кандидат, генсек и у слободно време директор целе електропривреде. “Ја ћу да вам дам струју и то најјефтинију. А још ако штедите, мање ћете и платити. Мрежарина ће скочити, али ту не могу ништа, за то је задужен директор за мреже”, оградио се мудро од тога да ствари у новембру могу крену и у другом смеру. Уосталом, струја је округла, никад се не зна кад ће, под ногом таквих чаробњака, од електропривреде замајца развоја постати електропривреда посрнули див који мора да увози струју, што се у Србији већ десило.

Узаврело је и међу страначким активистима који су се забавили калкулацијама. “Ако кренем на трибину у Бањалуку добићу дневницу, сендвич, сок, а шеф ће ме забележити за ону промену. Ако будем и у Требињу и донесем 20 гласова приде, на посао не морам ни да идем”, рачунала је просечна партијска узданица ових дана.

И као што су у Србији оне из Бабушнице трпали у аутобусе и транспортовали за Београд да би омасовили митинге, тако су и првог дана кампање многи из Херцеговине провели дан у аутобусу. “Ако могу Бабушничани, за кршне Херцеговце ће то бити ситница”, поносно су узвикнули жваћући сендвич и заливајући га соком како би се прикупила енергија за митинг.

“Нек’ види свет како је кад Херцеговац маше и нек' се диви”, поносно је узвикнуо предводник делећи заставице.

Од такве силине и приказане монолитности је ћурак окренула и Немачка.

Колико јуче је била против нас, али кад јој је Баја подвикнуо да са њим тако не може, да ће предузети мере и тражити да се укину савезне покрајине, устукнула је и некада моћна Германија.

“Памет у главу, не дајте, браћо, да нас укида. Повуците резолуцију, видите ли да се он не шали”, узвикнули су Шлезвиг- Холштајнци на први бајин повик да ће парламент РС укинути покрајине, а ако га баш наљуте, и целу Немачку.

“Има да их нема”, урликнуо је пошто су га уболи резолуцијом, а онда и амбасадором.

“Ћераћемо се још до њиховог краја”, поручио је наш бранитељ отимајући микрофон од музике јербо се након што посеје претње, најбоље релаксира пуштајући г(л)ас.

Нама остаје да се сналазимо са свим даровима које ће нас у септембру засути. Таман кад прескочимо кампању, дочекаће нас зима. Плашим се да нас од њених зуба неће одбранити ни једно обећање.

(Директпортал Фото:Илустрација)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Мики Р

05.09.2022 08:17

Директно у главу ,жена која има м..а већа од многим мушких млакоња,објективна па коме се свиђа .Лично познајем ту дивну новинари.И да је још таквих објективних,без цензуре,сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.09.2022 08:37

Мало су је ухватиле године али још добро изгледа. Крају шала , зна свој посао , 10-ка за чланак.

Name

Ацо

05.09.2022 09:32

Браво.

Name

Радник

05.09.2022 10:07

Свака ти цаст !!!

Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

05.09.2022 10:25

УПРАВУ СТЕ ХРАБРА И ПАМЕТНА ЖЕНА СВЕ ИМ ЈЕ РЕКЛА КРОЗ ОВУ СЛИКУ СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА ДАМУ.

Name

Ђорђе

05.09.2022 08:25

Прича се да је, почела бјежанија у СНСД-у. Владо Црта Ђајић бјежи за Словенију, са кумом др. Араром. Драган Лукач основао грађевинску фирму, страшно министре. Момчило Антонић се повлачи из политике; Зоран Тегелтија наредио свом зету да мора напустити БиХ у наредних десет дана. Све се ово прича, а угодан дан добрим људима и модераторима сајта, мада су и они добри људи, вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарказам

05.09.2022 08:33

Свака цаст новинару(ки) са овако "потпрдном" тексту. Мало је оних који це ово разумјети. Молим вас сто висе оваквих текстова. Ја сам моју оловку "наострио" да заокрузим насу нову предсједницу Јелену Тривив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

05.09.2022 08:35

Ок све то, али оцекивао сам мало висе објективности, нпр. да се указе мало и на "цвјецке" из опозиције. Али, знамо да нема у РС висе објективности, сва објективност је вец у Њемацкој, или слицно. У РС сви грабе само за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

витални Н. интерес

05.09.2022 08:36

Свакако је боље гласати за овога горе на слици,него за СНСД,СДА или ХДЗ.Овај на слици је постен и немозе се поредити са овим,јер би га уврједили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

05.09.2022 08:38

Додик и екипа ,само на Приједорској петљи се види он и његови пулени заузели све билборде мора да им је средио Иги јер он зна са билбордима, јави се Иги бар преко билборда и реци кои се то тајкун накачио на буџет БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

05.09.2022 08:57

МИЛАНКА, БАШ СТЕ МЕ НАСМИЈАЛИ. ЗНАЧИ НАШ СРБЕНДА "ДОДО" И ЊЕМАЧКОЈ ПРИЈЕТИ. ЈАДАН. А САМО ЈОШ У ЛОВАЧКОМ МОЖЕ СЕ ДРУЖИТИ. ЖЕЉКИЦА ПРИЈЕТИ ДИЈАСПОРИ. ЈА ВЕЋ ДУГО ПИШЕМ. 1.СНСД-у, ЈОШ САМО У РС, ОСТАЈУ СЕЉАЧКА ИМАЊА ДА ЗАЛОЖЕ СТРАНИМА ЗА КРЕДИТЕ. 2. А ДИЈАСПОРУ, ЈОШ ДОДАТНО ДА ОПОРЕЗУЈУ, ЈЕР ОНИ ИМАЈУ ПАРА, А ЗЕМЉЕ НЕ СМИЈЕ ЛЕЖАТИ. ДОНИЈЕЋЕ ЗАКОН ЗА 15 МИНУТА У РС. ОПТУЖИЋЕ ИХ ДА ЈЕ РС ЗБОГ ТОГ ОСИРОМАШЕНА. ПА ЖЕЉКА ИХ ЈЕ ВЕЋ ОПТУЖИЛА, ДА ИМ ЏАБА ЧУВА РС. ВИДИТЕ. МАНИПУЛАНТЕ, БАГРУ СНСД, ШТА СЕ НЕЋЕ ДОСИЈЕТИТИ, ДА САМО ОТИМАЈУ. А ДА ВРАТЕ ПОКРАДЕНО, ТО НИ У СНУ. ОДАВНО У ТОМ СМИСЛУ ПИШЕМ. ЈЕР КАДА ДОБИЈУ ВЛАСТ ТАКВИ НЕЉУДИ, МОГУ СВЕ. 18 ГОДИНА РАСИПНИШТВА. А МРШАВИ РАДНИЦИ ДА ТО ГЛАДНИ НА 4О СТЕПЕНИ ЗАРАДЕ ЗА СВИЈУ. НАРОДЕ. ОВЕ ЛОПОВЕ НАРОДЕ: МОЖЕ САМО НАША М А Л А. ОЛОВКА ПРЕШАРАТИ И МИ СМО СПАШЕНИ. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ И СВА САДАШЊА ОПОЗИЦИЈА. Нестраначки. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

05.09.2022 09:10

Браво Миланка

ОДГОВОРИТЕ
Name

клиx

05.09.2022 09:17

Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

05.09.2022 09:26

НАСЛОВ И МАЈМУН.СТА РЕЦИ НЕГО НО КОМЕНТ.БРАВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

05.09.2022 10:20

Диван теxт??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

05.09.2022 13:32

Ко свето писмо.

Name

Милан

05.09.2022 10:32

Уууууу, шта ово би неки дан кад је Њемачка изјавила да поштује Републику Српску ! Сад ће ови у Сарајеву бити на апаратима за реанимацију. Показује се као правило да и кад мали покажу зубе да и велики знају устукнути! Зато свака част Милораду Додику ко год шта о њему мислио јер он је рекао оно што нико из опозиције, квази медија и квази аналитичара неби смјели изговорити ни у сну! Зато је то једна мала побједа Републике Српске у односу са једном таком моћном Њемачком! Браво за Републику Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.09.2022 17:20

Ста казе мајкицка?

Name

Стојко

05.09.2022 21:39

Дали си ти свјестан коликоси глуп. Знашли уопште шта пишеш. Милорад оће укибути њемачку. Знашли ти уопште гдјеје њемачка коликаје то држава и колико има становника. Боже помози овом слијепцу да прогледа.

Name

Коме?

05.09.2022 10:46

Коме пишеш паметна жено. Овом аскетском подмитљивом проданом и у мозак биједном народу. Коме писати и говорити? Преко 15 година овдје се трује и убија у мозак, за само 20КМ овдје се купује глас, за обећање посла даје се 20.000КМ, родбина се задузује да лопову да паре и да чека. Ако дочека.А и кад се запосли још један или два циклуса је дужан да скупља гласове. Овдје је створен најнакараднији систем на свијету и ово прелази све видјено до сада. Затрована је омладина политицким дјубретом, уништен је морал и нормално живљење. Партије су постале све и свја и у правом смислу СЕКТЕ. Заробљене институције не могу и не смију помоћи градјанину, Влада игра по такту секте, министри су играчи апокалипсе. Зато питање: коме писати иако је све написано тачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

05.09.2022 12:39

Коментар одличан.навозаће се сндс у аутобусима од града до града за вријеме кампање да би изгледало како народ подржава власт.све о трошку народа.

Name

за :коме

05.09.2022 14:42

Свака част.Скоро нисам прочитала бољи коментар.

Name

Ре Коме

05.09.2022 16:48

Свака част на коментару, тачно тако

Name

борац

05.09.2022 16:55

Добро написано али питам се ;Ако нас цовјек није сватио толике године ским има посла како да му помогне јено писање.МАРВА смо ми.

ОДГОВОРИТЕ