Evo nama spasa, evo kandidata!

Prođe i ovo leto. Jedni će ga pamtiti kao lepo, drugi kao tegobno, ali se čini da je svima naprosto projurilo. Najbrže je, dakako, prolazilo onima koji su leteli, a naš veseli avion nije hladio motora. Tek što sleti u Banjaluku, a već poleće ka Tivtu, Kipru i ostalim Atinama.

Republika Srpska 05.09.2022 | 10:00
Evo nama spasa, evo kandidata!

Autor: Milanka Kovačević

Ali, ako. Trebalo je napuniti baterije za finiš lovne sezone na glasove koja se završava 2. oktobra.

A u finišu je sve dozvoljeno- mašu nam sa bilborda, pevaju sa tribina, urliču ispod šatri, a u Stričićima su, tvrde, zapeli da se ogledaju u bodnji sa bikovima. Ipak, su se na kraju latili mikrofona dok ih kiša nije razjurila što je još jedan pokazatelj da ovde samo sila prirode može da nas spasi od ovih neprirodno navalentnih spasitelja koji se nude sa svih strana.

Prvi je, dakako, glavni baja koji nas spašava od Nemaca, od Bisere, visokog predstavnika, pa na kraju i od bele kuge.

Njegova vreća je duboka, a on pred izbore, kao nikada do sada, zahvata i ne staje. Ne žali, što se kaže, naših para, da pogura omladinu, podupre penzionere, posokoli višečlane porodice, pa je na kraju obećao da će gurnuti nešto i čitavom lovačkom savezu.

Tu je već zašao u nebranjeni prostor premijera koji je inače i prvi lovac republike. Kud će, šta će, veseli Radovan je morao odnekud da izvuče svoj adut za izbore.

“Sve su mi razgrabili. Misle oni da će Radovan da ih moli. Ima da dam deci poglinulih po hiljadarku, da me u zvezde kuju. Penzioneri me ionako obožavaju. Dali su mi i zahvalnicu jer ih razumem”, sabirao je premijer svoje glasove.

“Ja ću da popišem dijasporu. Neće oni meni nekažnjeno živeti u luksuzu, dok im republika grca pod teretom krize i sapliće se na podmetnute neprijateljske noge. Da joj nije nas, načisto bi posrnula”, otkrila je Željka svoju taktiku sa nacionalnim karticama.

“Ko je Srbin i srpskoga roda, živi u inostranstvu i želi ovde da dođe, moraće kod mene da se prijavi. Sve ću ja to u tefter, pa ćemo da vidimo kako će i koliko pomagati da i dalje ovako lepo i uspešno vodim RS. Neću ni ja za džabe više da im čuvam republiku dok oni skitaju po svetu i provode se”, poverila je Željka prijateljima svoj plan za budućnost

“Nisam ni ja mačiji kašalj” , uzviknuo je Luka sa južnih tribina, trenutni kandidat, gensek i u slobodno vreme direktor cele elektroprivrede. “Ja ću da vam dam struju i to najjeftiniju. A još ako štedite, manje ćete i platiti. Mrežarina će skočiti, ali tu ne mogu ništa, za to je zadužen direktor za mreže”, ogradio se mudro od toga da stvari u novembru mogu krenu i u drugom smeru. Uostalom, struja je okrugla, nikad se ne zna kad će, pod nogom takvih čarobnjaka, od elektroprivrede zamajca razvoja postati elektroprivreda posrnuli div koji mora da uvozi struju, što se u Srbiji već desilo.

Uzavrelo je i među stranačkim aktivistima koji su se zabavili kalkulacijama. “Ako krenem na tribinu u Banjaluku dobiću dnevnicu, sendvič, sok, a šef će me zabeležiti za onu promenu. Ako budem i u Trebinju i donesem 20 glasova pride, na posao ne moram ni da idem”, računala je prosečna partijska uzdanica ovih dana.

I kao što su u Srbiji one iz Babušnice trpali u autobuse i transportovali za Beograd da bi omasovili mitinge, tako su i prvog dana kampanje mnogi iz Hercegovine proveli dan u autobusu. “Ako mogu Babušničani, za kršne Hercegovce će to biti sitnica”, ponosno su uzviknuli žvaćući sendvič i zalivajući ga sokom kako bi se prikupila energija za miting.

“Nek’ vidi svet kako je kad Hercegovac maše i nek' se divi”, ponosno je uzviknuo predvodnik deleći zastavice.

Od takve siline i prikazane monolitnosti je ćurak okrenula i Nemačka.

Koliko juče je bila protiv nas, ali kad joj je Baja podviknuo da sa njim tako ne može, da će preduzeti mere i tražiti da se ukinu savezne pokrajine, ustuknula je i nekada moćna Germanija.

“Pamet u glavu, ne dajte, braćo, da nas ukida. Povucite rezoluciju, vidite li da se on ne šali”, uzviknuli su Šlezvig- Holštajnci na prvi bajin povik da će parlament RS ukinuti pokrajine, a ako ga baš naljute, i celu Nemačku.

“Ima da ih nema”, urliknuo je pošto su ga uboli rezolucijom, a onda i ambasadorom.

“Ćeraćemo se još do njihovog kraja”, poručio je naš branitelj otimajući mikrofon od muzike jerbo se nakon što poseje pretnje, najbolje relaksira puštajući g(l)as.

Nama ostaje da se snalazimo sa svim darovima koje će nas u septembru zasuti. Taman kad preskočimo kampanju, dočekaće nas zima. Plašim se da nas od njenih zuba neće odbraniti ni jedno obećanje.

(Direktportal Foto:Ilustracija)

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

Мики Р

05.09.2022 08:17

Директно у главу ,жена која има м..а већа од многим мушких млакоња,објективна па коме се свиђа .Лично познајем ту дивну новинари.И да је још таквих објективних,без цензуре,сретно.

ODGOVORITE
Name

Re

05.09.2022 08:37

Malo su je uhvatile godine ali još dobro izgleda. Kraju šala , zna svoj posao , 10-ka za članak.

Name

Aco

05.09.2022 09:32

Bravo.

Name

Radnik

05.09.2022 10:07

Svaka ti cast !!!

Name

DOK HOLIDEJ

05.09.2022 10:25

UPRAVU STE HRABRA I PAMETNA ŽENA SVE IM JE REKLA KROZ OVU SLIKU SVE POHVALE ZA DAMU.

Name

Đorđe

05.09.2022 08:25

Priča se da je, počela bježanija u SNSD-u. Vlado Crta Đajić bježi za Sloveniju, sa kumom dr. Ararom. Dragan Lukač osnovao građevinsku firmu, strašno ministre. Momčilo Antonić se povlači iz politike; Zoran Tegeltija naredio svom zetu da mora napustiti BiH u narednih deset dana. Sve se ovo priča, a ugodan dan dobrim ljudima i moderatorima sajta, mada su i oni dobri ljudi, vjerujem.

ODGOVORITE
Name

Sarkazam

05.09.2022 08:33

Svaka cast novinaru(ki) sa ovako "potprdnom" tekstu. Malo je onih koji ce ovo razumjeti. Molim vas sto vise ovakvih tekstova. Ja sam moju olovku "naostrio" da zaokruzim nasu novu predsjednicu Jelenu Triviv.

ODGOVORITE
Name

Aha

05.09.2022 08:35

Ok sve to, ali ocekivao sam malo vise objektivnosti, npr. da se ukaze malo i na "cvjecke" iz opozicije. Ali, znamo da nema u RS vise objektivnosti, sva objektivnost je vec u Njemackoj, ili slicno. U RS svi grabe samo za sebe.

ODGOVORITE
Name

vitalni N. interes

05.09.2022 08:36

Svakako je bolje glasati za ovoga gore na slici,nego za SNSD,SDA ili HDZ.Ovaj na slici je posten i nemoze se porediti sa ovim,jer bi ga uvrjedili.

ODGOVORITE
Name

Србо

05.09.2022 08:38

Додик и екипа ,само на Приједорској петљи се види он и његови пулени заузели све билборде мора да им је средио Иги јер он зна са билбордима, јави се Иги бар преко билборда и реци кои се то тајкун накачио на буџет БЛ.

ODGOVORITE
Name

+

05.09.2022 08:57

MILANKA, BAŠ STE ME NASMIJALI. ZNAČI NAŠ SRBENDA "DODO" I NJEMAČKOJ PRIJETI. JADAN. A SAMO JOŠ U LOVAČKOM MOŽE SE DRUŽITI. ŽELJKICA PRIJETI DIJASPORI. JA VEĆ DUGO PIŠEM. 1.SNSD-u, JOŠ SAMO U RS, OSTAJU SELJAČKA IMANJA DA ZALOŽE STRANIMA ZA KREDITE. 2. A DIJASPORU, JOŠ DODATNO DA OPOREZUJU, JER ONI IMAJU PARA, A ZEMLJE NE SMIJE LEŽATI. DONIJEĆE ZAKON ZA 15 MINUTA U RS. OPTUŽIĆE IH DA JE RS ZBOG TOG OSIROMAŠENA. PA ŽELJKA IH JE VEĆ OPTUŽILA, DA IM DŽABA ČUVA RS. VIDITE. MANIPULANTE, BAGRU SNSD, ŠTA SE NEĆE DOSIJETITI, DA SAMO OTIMAJU. A DA VRATE POKRADENO, TO NI U SNU. ODAVNO U TOM SMISLU PIŠEM. JER KADA DOBIJU VLAST TAKVI NELJUDI, MOGU SVE. 18 GODINA RASIPNIŠTVA. A MRŠAVI RADNICI DA TO GLADNI NA 4O STEPENI ZARADE ZA SVIJU. NARODE. OVE LOPOVE NARODE: MOŽE SAMO NAŠA M A L A. OLOVKA PREŠARATI I MI SMO SPAŠENI. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN, RADOVIĆ I SVA SADAŠNJA OPOZICIJA. Nestranački. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Kozara

05.09.2022 09:10

Bravo Milanka

ODGOVORITE
Name

klix

05.09.2022 09:17

Bravo.

ODGOVORITE
Name

BOBA

05.09.2022 09:26

NASLOV I MAJMUN.STA RECI NEGO NO KOMENT.BRAVO.

ODGOVORITE
Name

Austria

05.09.2022 10:20

Divan text??

ODGOVORITE
Name

Koroslav

05.09.2022 13:32

Ko sveto pismo.

Name

Milan

05.09.2022 10:32

Uuuuuu, šta ovo bi neki dan kad je Njemačka izjavila da poštuje Republiku Srpsku ! Sad će ovi u Sarajevu biti na aparatima za reanimaciju. Pokazuje se kao pravilo da i kad mali pokažu zube da i veliki znaju ustuknuti! Zato svaka čast Miloradu Dodiku ko god šta o njemu mislio jer on je rekao ono što niko iz opozicije, kvazi medija i kvazi analitičara nebi smjeli izgovoriti ni u snu! Zato je to jedna mala pobjeda Republike Srpske u odnosu sa jednom takom moćnom Njemačkom! Bravo za Republiku Srpsku!

ODGOVORITE
Name

Re

05.09.2022 17:20

Sta kaze majkicka?

Name

Stojko

05.09.2022 21:39

Dali si ti svjestan kolikosi glup. Znašli uopšte šta pišeš. Milorad oće ukibuti njemačku. Znašli ti uopšte gdjeje njemačka kolikaje to država i koliko ima stanovnika. Bože pomozi ovom slijepcu da progleda.

Name

Kome?

05.09.2022 10:46

Kome pišeš pametna ženo. Ovom asketskom podmitljivom prodanom i u mozak bijednom narodu. Kome pisati i govoriti? Preko 15 godina ovdje se truje i ubija u mozak, za samo 20KM ovdje se kupuje glas, za obećanje posla daje se 20.000KM, rodbina se zaduzuje da lopovu da pare i da čeka. Ako dočeka.A i kad se zaposli još jedan ili dva ciklusa je dužan da skuplja glasove. Ovdje je stvoren najnakaradniji sistem na svijetu i ovo prelazi sve vidjeno do sada. Zatrovana je omladina politickim djubretom, uništen je moral i normalno življenje. Partije su postale sve i svja i u pravom smislu SEKTE. Zarobljene institucije ne mogu i ne smiju pomoći gradjaninu, Vlada igra po taktu sekte, ministri su igrači apokalipse. Zato pitanje: kome pisati iako je sve napisano tačno.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

05.09.2022 12:39

Komentar odličan.navozaće se snds u autobusima od grada do grada za vrijeme kampanje da bi izgledalo kako narod podržava vlast.sve o trošku naroda.

Name

za :kome

05.09.2022 14:42

Svaka čast.Skoro nisam pročitala bolji komentar.

Name

Re Kome

05.09.2022 16:48

Svaka čast na komentaru, tačno tako

Name

borac

05.09.2022 16:55

Dobro napisano ali pitam se ;Ako nas covjek nije svatio tolike godine skim ima posla kako da mu pomogne jeno pisanje.MARVA smo mi.

ODGOVORITE