Новинарки БН ТВ прво мјесто за најбољи рад

Новинарка БН телевизије Николета Петровић освојила је прву награду за најбољи литерарни рад на тему “Божић” на Сабору српског изврног народног стваралаштва у Источној Илиџи. Сабор се одржава 16.годину за редом с циљем очувања српске народне традиције И обичаја.

Република Српска 04.09.2022 | 19:43
Новинарки БН ТВ прво мјесто за најбољи рад

Првонаграђена прича Николете Петровић из Бијељине не само да описује Божић као најрадоснији хришћански празник, већ говори и о томе шта човјек на свом животном путу проживи и остави у аманет будућим генерацијама. Порука приче је да овоземаљски живот није крај, већ пут у вјечност.

“Моја прича кроз лирске мотиве преплиће прошлост И садашњост. Истовремено кроз етнографске И јеванђељске мотиве описује значај празновања најрадоснијег хришћанског празника, али И значај породичног окриља", истиче добитница награде.

Петровићева наводи да је прича писана у првом лицу једнине и поручује да ће свако ко буде читао причу препознати барем дијелић свог живота међу редовима.

“Нема човјека који се није суочио са неком врстом губитка у овоземаљском животу. Најтежи губитак је свакако губитак члана породице. Ова прича не само што освјетљава моје дјетињство и зрело доба, сва моја искушења И сву моју бол и радост током живота, већ на неки начин описује и чланове моје породице. Сви они, чувари традиције, обичаја и православња и све оно сто сам ја кроз године свог живота наслиједила од њих, закључује ауторка првонаграђене приче.

Организатор сабора је Српско - културно умјетничко друштво Војковићи из Источне Илиџе.

У оквиру програма организован је избор најбољих сценских приказа на тему “Божић”, а у изворном пјевању такмичило се 60 пјевачких група из Републике Српске, Србије и Црне Горе. Циљ сабора је очување српске народне традиције И обичаја. 

Манифестација се одржава на подручју општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

(БН/ фото: БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Бијељина

04.09.2022 18:54

Браво Николина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фан

04.09.2022 20:33

Ова дивна бордо-тета у ствари је Николета.

Name

Лијевце поље

05.09.2022 06:47

Једно велико,,БРАВО,, јер се јос једном показало да је,, БН,, телевизија као и сви цланови тог колектива а посебно господин Трисиц који је на целу овог медија лидер у региони и једина медијска куца која благовремено и тацно обавјестава нас који хоцемо да стање у Републици гледамо онако како стварно и јесте а не како власт то сервира народу

Name

+

05.09.2022 05:11

БРАВО НИКОЛЕТА. ЗАИСТА СТЕ И НАЈБОЉА ТЕЛЕВИЗИЈА. САМО ТАКО И ДАЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проф. Перо Добој

05.09.2022 06:25

Честитам Николети! Још у добојској гимназији Николета је показивала велики таленат за литерарне радове. Наравно, имала је петицу из књижевности. Њен отац био је свештеник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледалац

05.09.2022 06:41

Дивна је и радо је гледамо.. Само немој у политику...поздрав за добру новинарку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

05.09.2022 07:33

Ова млада и лијепа жена, што и то не рњћи, заиста плијени пажњу, као репортер, као водитељ јутарњег програма евосад и као аутор а дјелује тако ненаметљиво. Честитке и њој и БН ТВ која се показала као расадник талентованих новинара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мад

05.09.2022 10:43

БН ТВ НАЈБОЉА У РЕГИОНУ. САМО ТАКО НАСТАВИТЕ:

ОДГОВОРИТЕ