Novinarki BN TV prvo mjesto za najbolji rad

Novinarka BN televizije Nikoleta Petrović osvojila je prvu nagradu za najbolji literarni rad na temu “Božić” na Saboru srpskog izvrnog narodnog stvaralaštva u Istočnoj Ilidži. Sabor se održava 16.godinu za redom s ciljem očuvanja srpske narodne tradicije I običaja.

Republika Srpska 04.09.2022 | 19:43
Novinarki BN TV prvo mjesto za najbolji rad

Prvonagrađena priča Nikolete Petrović iz Bijeljine ne samo da opisuje Božić kao najradosniji hrišćanski praznik, već govori i o tome šta čovjek na svom životnom putu proživi i ostavi u amanet budućim generacijama. Poruka priče je da ovozemaljski život nije kraj, već put u vječnost.

“Moja priča kroz lirske motive prepliće prošlost I sadašnjost. Istovremeno kroz etnografske I jevanđeljske motive opisuje značaj praznovanja najradosnijeg hrišćanskog praznika, ali I značaj porodičnog okrilja", ističe dobitnica nagrade.

Petrovićeva navodi da je priča pisana u prvom licu jednine i poručuje da će svako ko bude čitao priču prepoznati barem dijelić svog života među redovima.

“Nema čovjeka koji se nije suočio sa nekom vrstom gubitka u ovozemaljskom životu. Najteži gubitak je svakako gubitak člana porodice. Ova priča ne samo što osvjetljava moje djetinjstvo i zrelo doba, sva moja iskušenja I svu moju bol i radost tokom života, već na neki način opisuje i članove moje porodice. Svi oni, čuvari tradicije, običaja i pravoslavnja i sve ono sto sam ja kroz godine svog života naslijedila od njih, zaključuje autorka prvonagrađene priče.

Organizator sabora je Srpsko - kulturno umjetničko društvo Vojkovići iz Istočne Ilidže.

U okviru programa organizovan je izbor najboljih scenskih prikaza na temu “Božić”, a u izvornom pjevanju takmičilo se 60 pjevačkih grupa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Cilj sabora je očuvanje srpske narodne tradicije I običaja. 

Manifestacija se održava na području opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

(BN/ foto: BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bijeljina

04.09.2022 18:54

Bravo Nikolina.

ODGOVORITE
Name

Фан

04.09.2022 20:33

Ова дивна бордо-тета у ствари је Николета.

Name

Lijevce polje

05.09.2022 06:47

Jedno veliko,,BRAVO,, jer se jos jednom pokazalo da je,, BN,, televizija kao i svi clanovi tog kolektiva a posebno gospodin Trisic koji je na celu ovog medija lider u regioni i jedina medijska kuca koja blagovremeno i tacno obavjestava nas koji hocemo da stanje u Republici gledamo onako kako stvarno i jeste a ne kako vlast to servira narodu

Name

+

05.09.2022 05:11

BRAVO NIKOLETA. ZAISTA STE I NAJBOLJA TELEVIZIJA. SAMO TAKO I DALJE.

ODGOVORITE
Name

Prof. Pero Doboj

05.09.2022 06:25

Čestitam Nikoleti! Još u dobojskoj gimnaziji Nikoleta je pokazivala veliki talenat za literarne radove. Naravno, imala je peticu iz književnosti. Njen otac bio je sveštenik.

ODGOVORITE
Name

Gledalac

05.09.2022 06:41

Divna je i rado je gledamo.. Samo nemoj u politiku...pozdrav za dobru novinarku

ODGOVORITE
Name

Мико

05.09.2022 07:33

Ова млада и лијепа жена, што и то не рњћи, заиста плијени пажњу, као репортер, као водитељ јутарњег програма евосад и као аутор а дјелује тако ненаметљиво. Честитке и њој и БН ТВ која се показала као расадник талентованих новинара!

ODGOVORITE
Name

mad

05.09.2022 10:43

BN TV NAJBOLJA U REGIONU. SAMO TAKO NASTAVITE:

ODGOVORITE