Недјеља за нама у знаку иницијативе Отворени Балкан!

Председник Србије Александар Вучић сумирао је утиске веома напорне недјеље која је на измаку, такође је истакао неке од њему најдражих догађаја.

Србија 04.09.2022 | 12:40
Недјеља за нама у знаку иницијативе Отворени Балкан!

– Недеља за нама протекла је у знаку иницијативе Отворени Балкан која се показала у пуном сјају – од сајма врхунских вина на којем су се сусрели Балкан и свет, Исток и Запад, до радног Самита лидера на којем смо се договорили о најбитнијим питањима за наше грађане и угостили пријатеље Отвореног Балкана – министре Чавушоглуа и Сијарта, као и премијера Црне Горе Дритана Абазовића и председавајућег Већу министара БиХ Зорана Тегелтију. Ипак, седмица је почела тешким и озбиљним интервјуом за агенцију Ројтерс, те састанцима са конгресменом Мајклом Тарнером и специјалним изаслаником УК за Западни Балкан сер Стјуартом Пичом – написао је Вучић на свом инстраграм профилу.

Он је додао да је у уторак имао част да одликује искреног пријатеља Србије, министра спољних послава Кубе Бруна Парлију Орденом српске заставе првог степена, чиме је још једном учвршћено партнерство ове двије земље.

-Уследио је најбољи део ове радне недеље и догађај који је позиционирао Србију и цео регион у врх светске сцене не само у области винарства и гоурмет индустрије, већ и у контексту озбиљних регионалних пројеката који изазивају све више пажње међународних политичких и пословних актера. Иницијатива Отворени Балкан добила је нови замах, широм отварајући врата за све земље и компаније које су у њој виделе прилику за додатни развој и инвестирање. Регионална сарадња и заједнички изазови билу су тема и у суботу, када сам у Београду дочекао председника Словеније Борута Пахора. Без пуно предаха, улазимо у нову недељу у којој ћу се срести са турским председником и председницом Мадјарске.

Живела Србија, написао је Вучић.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар