Nedjelja za nama u znaku inicijative Otvoreni Balkan!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirao je utiske veoma naporne nedjelje koja je na izmaku, takođe je istakao neke od njemu najdražih događaja.

Srbija 04.09.2022 | 12:40
Nedjelja za nama u znaku inicijative Otvoreni Balkan!

– Nedelja za nama protekla je u znaku inicijative Otvoreni Balkan koja se pokazala u punom sjaju – od sajma vrhunskih vina na kojem su se susreli Balkan i svet, Istok i Zapad, do radnog Samita lidera na kojem smo se dogovorili o najbitnijim pitanjima za naše građane i ugostili prijatelje Otvorenog Balkana – ministre Čavušoglua i Sijarta, kao i premijera Crne Gore Dritana Abazovića i predsedavajućeg Veću ministara BiH Zorana Tegeltiju. Ipak, sedmica je počela teškim i ozbiljnim intervjuom za agenciju Rojters, te sastancima sa kongresmenom Majklom Tarnerom i specijalnim izaslanikom UК za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom – napisao je Vučić na svom instragram profilu.

On je dodao da je u utorak imao čast da odlikuje iskrenog prijatelja Srbije, ministra spoljnih poslava Kube Bruna Parliju Ordenom srpske zastave prvog stepena, čime je još jednom učvršćeno partnerstvo ove dvije zemlje.

-Usledio je najbolji deo ove radne nedelje i događaj koji je pozicionirao Srbiju i ceo region u vrh svetske scene ne samo u oblasti vinarstva i gourmet industrije, već i u kontekstu ozbiljnih regionalnih projekata koji izazivaju sve više pažnje međunarodnih političkih i poslovnih aktera. Inicijativa Otvoreni Balkan dobila je novi zamah, širom otvarajući vrata za sve zemlje i kompanije koje su u njoj videle priliku za dodatni razvoj i investiranje. Regionalna saradnja i zajednički izazovi bilu su tema i u subotu, kada sam u Beogradu dočekao predsednika Slovenije Boruta Pahora. Bez puno predaha, ulazimo u novu nedelju u kojoj ću se sresti sa turskim predsednikom i predsednicom Madjarske.

Živela Srbija, napisao je Vučić.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar