Додјелом награда завршен "Гастро фест"

Додјелом награда у Броду је синоћ завршен Девети "Гастро фест" који је окупио рекордних 129 екипа, а умјеће у спремању чорбанца показали су гурмани из Републике Српске, Србије, Хрватске, Пољске, Чешке и Мађарске.

Република Српска 04.09.2022 | 10:15
Додјелом награда завршен "Гастро фест"

Најбоље кулинарске вјештине у спремању чорбанца показало је Удружење за дјецу и омладину "Срећица" из Брода, друго мјесто припало је екипи "Чарди" из Добоја, а треће екипи "Српско срце" из Прњавора.

Предсједник Удружења Кристина Грабовац каже да је награда највише обрадовала њихове најмлађе чланове, који су одређивали и зачине за добар чорбанац.

"Котлић се спрема са великом љубављу и задовољством и то највећа тајна успјеха. Не постоји рецепт за савршен чорбанац. Дјеци, члановима нашег удружења, препустили смо да у највећој мјери креирају рецепт. Радили смо не превише љут, да сви могу да конзумирају", рекла је Грабовчева.

Штанд Удружења "Жене Гнионице" из Вукосавља проглашен је најуређенијим, најразноврснији приредиле су чланице Удружења жена "Винска", најтрадиционалнију трпезу имало је Удружење жена "Ђурђевак" из Лијешћа, најпосјећенији је био штанд Удружења жена "Домаћице", док су се најдекоративнијим штандом представиле гошће из Рековца.

"Гастро фест", који је одржан у оквиру Сајма привреде, пољоприврде и туризма, својеврсни је фестивал хране, пића, сувенира, народних рукотворина и изнад свега доброг дружења.

Гастро сусрете, током којих је презентована богата гастрономска понуда с нагласком на традиционална јела, као и само такмичење отворио је директор предузећа "Комвод" Бобан Ђурђевић, који је захвалио свима за учешће.

Многобројни посјетиоци имали су прилику да дегустирају бројне делиције, бика с ражња, прасетину, јагњетину, јела са роштиља, разне врсте печења, пецива, производе од меда, пите, колаче и друге специјалитете спремљене на традиционалан начин.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар