Dodjelom nagrada završen "Gastro fest"

Dodjelom nagrada u Brodu je sinoć završen Deveti "Gastro fest" koji je okupio rekordnih 129 ekipa, a umjeće u spremanju čorbanca pokazali su gurmani iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Poljske, Češke i Mađarske.

Republika Srpska 04.09.2022 | 10:15
Dodjelom nagrada završen "Gastro fest"

Najbolje kulinarske vještine u spremanju čorbanca pokazalo je Udruženje za djecu i omladinu "Srećica" iz Broda, drugo mjesto pripalo je ekipi "Čardi" iz Doboja, a treće ekipi "Srpsko srce" iz Prnjavora.

Predsjednik Udruženja Кristina Grabovac kaže da je nagrada najviše obradovala njihove najmlađe članove, koji su određivali i začine za dobar čorbanac.

"Кotlić se sprema sa velikom ljubavlju i zadovoljstvom i to najveća tajna uspjeha. Ne postoji recept za savršen čorbanac. Djeci, članovima našeg udruženja, prepustili smo da u najvećoj mjeri kreiraju recept. Radili smo ne previše ljut, da svi mogu da konzumiraju", rekla je Grabovčeva.

Štand Udruženja "Žene Gnionice" iz Vukosavlja proglašen je najuređenijim, najraznovrsniji priredile su članice Udruženja žena "Vinska", najtradicionalniju trpezu imalo je Udruženje žena "Đurđevak" iz Liješća, najposjećeniji je bio štand Udruženja žena "Domaćice", dok su se najdekorativnijim štandom predstavile gošće iz Rekovca.

"Gastro fest", koji je održan u okviru Sajma privrede, poljoprivrde i turizma, svojevrsni je festival hrane, pića, suvenira, narodnih rukotvorina i iznad svega dobrog druženja.

Gastro susrete, tokom kojih je prezentovana bogata gastronomska ponuda s naglaskom na tradicionalna jela, kao i samo takmičenje otvorio je direktor preduzeća "Кomvod" Boban Đurđević, koji je zahvalio svima za učešće.

Mnogobrojni posjetioci imali su priliku da degustiraju brojne delicije, bika s ražnja, prasetinu, jagnjetinu, jela sa roštilja, razne vrste pečenja, peciva, proizvode od meda, pite, kolače i druge specijalitete spremljene na tradicionalan način.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar