Сергеј Петковић на олимпијади из информатике у РУМ

На јуниорској Балканској олимпијади из информатике одржаној у Румунији у тиму Босне и Херцеговине поново се нашао и Сергеј Петковић из Бијељине.

Република Српска 03.09.2022 | 18:32
Сергеј Петковић на олимпијади из информатике у РУМ

 Сергеј, сада ученик Математичке гимназије у Београду је освојио почасну награду организатора, а искуство које је стекао на међународној сцени ће му свакако помоћи у даљњем школовању.

"Математичка Гимназија у Београду је школа са статусом школе од посебног националног интереса и значаја за Републику Србију и велика је част бити у друштву најбољих ђака у овом дијелу Европе. Велики изазови и пуно рада су испред мене али се тога не бојим. Остварила ми се велика жеља да будем дио тог колектива, а на том путу  ми је много значила подршка Градске управе Бијељина,Владе Кантона Сарајево и Удружења математичара Кантона Сарајево, рекао је Петковић.

Он је изразио наду да неће изостати и помоћ Владе Републике Српске.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Младен

03.09.2022 16:47

Подршка Владе Кантона Сарајево ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

03.09.2022 16:49

Браво децо бар ви остани те нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

03.09.2022 17:14

Висе СА помазе младица него влада РС. Ста реци висе… мозда му РС не даје паре јер је паметан а њима требају овце…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

03.09.2022 18:44

Ја сам читао о овом момку. Он је шампион РС из математике,информатике и физике чини ми се. Срамота би била да држава не подржи тог ђака. У чему би била смисао постојања министарства образовања када то не би урадили?

Name

Ре Бинељина

04.09.2022 11:42

Ма ста зна влада ста је математика информатика физика све купљене дипломе и незнају ста је знање и талент овог момка кад немају довољно ИQ за такво несто,сатори рика је и локање то је њихов врх.