Sergej Petković na olimpijadi iz informatike u RUM

Na juniorskoj Balkanskoj olimpijadi iz informatike održanoj u Rumuniji u timu Bosne i Hercegovine ponovo se našao i Sergej Petković iz Bijeljine.

Republika Srpska 03.09.2022 | 18:32
Sergej Petković na olimpijadi iz informatike u RUM

 Sergej, sada učenik Matematičke gimnazije u Beogradu je osvojio počasnu nagradu organizatora, a iskustvo koje je stekao na međunarodnoj sceni će mu svakako pomoći u daljnjem školovanju.

"Matematička Gimnazija u Beogradu je škola sa statusom škole od posebnog nacionalnog interesa i značaja za Republiku Srbiju i velika je čast biti u društvu najboljih đaka u ovom dijelu Evrope. Veliki izazovi i puno rada su ispred mene ali se toga ne bojim. Ostvarila mi se velika želja da budem dio tog kolektiva, a na tom putu  mi je mnogo značila podrška Gradske uprave Bijeljina,Vlade Kantona Sarajevo i Udruženja matematičara Kantona Sarajevo, rekao je Petković.

On je izrazio nadu da neće izostati i pomoć Vlade Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mladen

03.09.2022 16:47

Podrška Vlade Kantona Sarajevo ???

ODGOVORITE
Name

Dzoo

03.09.2022 16:49

Bravo deco bar vi ostani te normalni.

ODGOVORITE
Name

Pa da

03.09.2022 17:14

Vise SA pomaze mladica nego vlada RS. Sta reci vise… mozda mu RS ne daje pare jer je pametan a njima trebaju ovce…

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

03.09.2022 18:44

Ja sam čitao o ovom momku. On je šampion RS iz matematike,informatike i fizike čini mi se. Sramota bi bila da država ne podrži tog đaka. U čemu bi bila smisao postojanja ministarstva obrazovanja kada to ne bi uradili?

Name

Re Bineljina

04.09.2022 11:42

Ma sta zna vlada sta je matematika informatika fizika sve kupljene diplome i neznaju sta je znanje i talent ovog momka kad nemaju dovoljno IQ za takvo nesto,satori rika je i lokanje to je njihov vrh.