Ускоро бирање главног тужиоца БиХ: Ово су кандидати

Уколико интервјуи буду реализовани у предвиђеном термину, постоји могућност да ћемо већ крајем септембра добити главног тужиоца Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 03.09.2022 | 11:06
Ускоро бирање главног тужиоца БиХ: Ово су кандидати

- Три кандидата која испуњавају услове за обављање разговора за позицију главног тужиоца Тужилаштва БиХ позвана су на разговор 22. 9. 2022. године.

Уколико интервјуи са кандидатима буду реализовани у предвиђеном термину, постоји могућност да се именовање главног тужиоца Тужилаштва БиХ уврсти на дневни ред друге септембарске сједнице, која је планирана за 28. и 29. септембар, кажу за Ослобођење из Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

На конкурс за главног државног тужиоца пријавило се укупно седам кандидата, и то Диана Кајмаковић, замјеница главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Озренка Нешковић, тужитељица у Посебном одјелу за ратне злочине Тужилаштва БиХ, Ћазим Серхатлић, тужилац у Кантоналном тужилаштву ТК-а, Миланко Кајганић, тренутни вршилац дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ, потом Мирослав Јањић и Сеид Марушић, обојица тужиоци у Тужилаштву БиХ, и Нермин Шеховић, шеф деташмана ФУП-а за подручје Зеничко-добојског кантона.

С обзиром на то да је Шеховић једини међу седам пријављених кандидата за главног тужиоца који није носилац неке од правосудних функција, он је као кандидат који долази изван правосуђа био обавезан претходно полагати квалификациони и писани тест.

(Ослобођење)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мрки

03.09.2022 11:26

Јој КАЈМАКОВИЋКА кандидат???? Па зар није ухапшена та СКY АРРОН ЛОПУЖА??!! Једино Нермин Шеховић поштен, ово остало БАГРА мање- виśе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

03.09.2022 12:07

Из РС скоро да нема кандидата, па се цудимо сто Босњаци заузимају пуно висе фотеља у бирокрацији. Они то раде систематски, за све спремају кандидате и у сваком моменту их имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелен

03.09.2022 16:36

БиХ свакако није држава осим што је призната у УН, па и ово је све позориште.

ОДГОВОРИТЕ