ЦИК: Политичари да се придржавају Изборног закона у кампањи

Предсједник Централне изборне комисије БиХ Суад Арнаутовић позвао је овјерене политичке субјекте да се придржавају изборног закона у току предизборне кампање за опште изборе, који ће бити одржани 2. октобра.

Босна и Херцеговина 01.09.2022 | 13:42
ЦИК: Политичари да се придржавају Изборног закона у кампањи

Арнаутовић је, поводом сутрашњег почетка изборне кампање, позвао и бираче да доринесу томе да кампања и цијели изборни процес протекну у демократском окружењу, посебно апелујући на младе, јер је за будућност БиХ важно да они буду укључени у политичке процесе, саопштено је из ЦИК-а.

Позвао је и медије да равноправно и фер представљају политичке субјекте и информишу јавност о свим питањима у вези са изборним процесом.

Арнаутовић је подсјетио да није дозвољено лажно представљање у име било којег политичког субјекта, уклањање или уништавање штампаних огласа, постера и плаката, ношење оружја на политичким скуповима, бирачким мјестима и њиховој околини, те било какав притисак на новинаре који би им отежао посао у складу са правилима професије и изборног закона.

Посебну пажњу скренуо је на забрану кориштења говора мржње у кампањи, као и сваког облика јавног изражавања који изазива или подстиче мржњу, дискриминацију или насиље против било кога. То укључује и кориштење слика, симбола, аудио и видео-записа, СМС порука, друштвених мрежа или других материјала који могу тако дјеловати.

Из ЦИК-а БиХ напомињу да ће имати нулту толеранцију на неприхватљива и законом забрањена понашања у изборној кампањи.

Кампања пред опште изборе у БиХ почиње сутра, када стартује период од 30 дана током којих је дозвољено емитовање плаћеног политичког оглашавања, као и непосредног обраћања кандидата.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Татар

01.09.2022 12:33

Па мој преседнице па ти бар знаш да хоће 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

01.09.2022 12:51

Како да не,ко ће зауставити оног секташа кад крене хеликоптером на скупове,да муља,лаже,обећава,прети,псује,риче под шатором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

01.09.2022 13:20

Онај нас Биво це да наступа под саторима али немам замјерку.Питам се само колико је народ јефтин и политицки неваспитан да пада на сељацке форе.

Name

Цик ПИК

01.09.2022 13:10

Новцане казне код Додика не играју никакву улогу! Свеједно су то паре народне. Црвена секта се за то увелико припремила. А народ?.. Чобан шиша овчице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паук

01.09.2022 13:47

Нек нам је са срећом, за боља времена надам се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

01.09.2022 13:50

Како да не у добоју вец поцела куповина гласова узимају се лицне карте и сликају то се зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

01.09.2022 13:57

Ено вам га налијепили у Сребреници.

ОДГОВОРИТЕ