Почиње најјачи Евробаскет, Јокић највећа звијезда

Спремите се за кошаркашки спектакл - данас почиње најјачи Евробаскет у историји!

Кошарка 01.09.2022 | 10:22
Почиње најјачи Евробаскет, Јокић највећа звијезда

Чак 23 НБА кошаркаша покушаће да одведу своје тимове што даље, а само две репрезентације ће имати прилику да 18. септембра играју велико финале и боре се за злато.

Зато и не чуди што влада огромно интересовање за Европско првенство у Немачкој, Чешкој, Грузији и Италији. Од последњег шампионата прошле су чак четири године, па ће бити изузетно занимљиво.

Лидерско место

Најбоље европске кошаркаше данашњице предводи феноменални центар Србије Никола Јокић, МВП НБА лиге, који ће бити главна узданица нашег селектора Светислава Пешића. Поред њега, све очи биће упрте у Грка Јаниса Адетокумба и словеначког суперстара Луку Дончића.

Србија свој пут почиње у Прагу у О2 арени, чији капацитет је 16.805 гледалаца. Први ривал „орловима“ у групи Д сутра ће бити Холандија и не треба сумњати да ће Србија тријумфом започети овај Евробаскет. Наш тим сви виде као лидера групе и ако се не деси неко чудо, с првог места идемо у другу фазу првенства, односно у осмину финала. Тамо ћемо за ривала имати неку репрезентацију из групе Ц, а реално је да то буду Естонија, Велика Британија или Украјина.

- Морамо да побеђујемо ако желимо да идемо за Берлин, што је наш циљ. Ми имамо циљеве да кроз прву рунду квалификација у Прагу унапређујемо своју игру, да сваки моменат користимо да физички будемо у добром стању. То је први, краткорочни циљ - каже селектор Светислав Пешић.

( Курир  Фото: ЕПА/АНДРЕЈ ЦУКИЦ, АП, Бета, ФИБА.баскетбал)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Напред

01.09.2022 11:13

Србијо, волимо те

ОДГОВОРИТЕ