Počinje najjači Evrobasket, Jokić najveća zvijezda

Spremite se za košarkaški spektakl - danas počinje najjači Evrobasket u istoriji!

Košarka 01.09.2022 | 10:22
Počinje najjači Evrobasket, Jokić najveća zvijezda

Čak 23 NBA košarkaša pokušaće da odvedu svoje timove što dalje, a samo dve reprezentacije će imati priliku da 18. septembra igraju veliko finale i bore se za zlato.

Zato i ne čudi što vlada ogromno interesovanje za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji. Od poslednjeg šampionata prošle su čak četiri godine, pa će biti izuzetno zanimljivo.

Lidersko mesto

Najbolje evropske košarkaše današnjice predvodi fenomenalni centar Srbije Nikola Jokić, MVP NBA lige, koji će biti glavna uzdanica našeg selektora Svetislava Pešića. Pored njega, sve oči biće uprte u Grka Janisa Adetokumba i slovenačkog superstara Luku Dončića.

Srbija svoj put počinje u Pragu u O2 areni, čiji kapacitet je 16.805 gledalaca. Prvi rival „orlovima“ u grupi D sutra će biti Holandija i ne treba sumnjati da će Srbija trijumfom započeti ovaj Evrobasket. Naš tim svi vide kao lidera grupe i ako se ne desi neko čudo, s prvog mesta idemo u drugu fazu prvenstva, odnosno u osminu finala. Tamo ćemo za rivala imati neku reprezentaciju iz grupe C, a realno je da to budu Estonija, Velika Britanija ili Ukrajina.

- Moramo da pobeđujemo ako želimo da idemo za Berlin, što je naš cilj. Mi imamo ciljeve da kroz prvu rundu kvalifikacija u Pragu unapređujemo svoju igru, da svaki momenat koristimo da fizički budemo u dobrom stanju. To je prvi, kratkoročni cilj - kaže selektor Svetislav Pešić.

( Kurir  Foto: EPA/ANDREJ CUKIC, AP, Beta, FIBA.basketbal)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Napred

01.09.2022 11:13

Srbijo, volimo te

ODGOVORITE