Највећи проблем за грађане криминал и корупција

Полиција и безбједносне агенције у Босни и Херцеговини треба да буду одраз институционалне и правне власти, а не средство за одржавање било ког појединца или странке на власти, поручено је са данашњег Округлог стола Европског дефендологија центра Бањалука. Учесници овог пројекта анкетирали су углавном запослене у полицијским агенцијама како би се дефинисали главни проблеми њиховог рада у БиХ.

Република Српска 31.08.2022 | 20:10
Највећи проблем за грађане криминал и корупција

"Оно што је најинтересантније у тој анкети јесте да је највећи број испитаника, преко 90 одсто, означио криминал и корупцију као највећи проблем у Босни и Херцеговини, као највећу пријетњу и безбједноси изазов.“, каже Петар Ђукић, сарадник Европског дефендологија центра Бањалука

"То је спрега политичке моћи, политичких функционера и самог врха криминала у Босни и Херцеговини. Свједоци смо да се сваког дана износе нови детаљи о уплетености не само полицијских струткура, него и тужилачких.“, поручује Свевлад Хофман, полицијски савјетник директора Граничне полиције у БиХ.

Из Дефендологија центра Бањалука поручују да су сви ови подаци до којих су дошли застрашујући.

„У организованом криминалу доминира трговина дрогом, трговина оружјем и трговина људима. Изгубила се етичка компонента, компонента поштивања закона, а нема довољно политичке воље да се подстакне борба против тих друштвено – штетних девијација.“, каже  Душко Вејновић, предсједник Европског дефендологија центра Бањалука.

Округлом столу присуствовали су представници полицијских организација и агенција, невладиних организација, академских и локалних заједница, те релевантних међународних организација.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

??

31.08.2022 18:25

Највећи проблем србима је додик,бошњацима бакир,а хрватима драган.Од ове тројице је надтао лоповлук,корупција и уништавањр државе.Кад се еих ријешимо,ако бог да у октобху биће нсм свима боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2022 20:07

Највеци проблем је народ који је постен док не собије прилику а кад је добије онда га брига и за дрзаву и суградјане само граби себи и унистава све редом.

Name

Висе за политицаре

31.08.2022 18:33

Нама градјанима је проблем медији и удомљавање нерада и паламудјења ... Зато СДС и ПДП и јесу смјењивани и бице бар сто се тице Саровица, па и Бореновица ... Мрцине ... Јасно и сваком млинару, цак и на оваквој медиа воденици ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

31.08.2022 18:42

Све је криминал и не брига за раднике који раде за биједну социјалу и не поштовање основних радничких права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

31.08.2022 19:42

Највећи проблем овога народа је његова пасивност и шутња на све неправде које трпи

Name

Кпд Фоца

31.08.2022 20:27

Ста це онда мој директор Синиса Гољанин......????Њега цека затвор од октобра ако Бог да!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха

01.09.2022 06:57

Да ми је све ко за то. Лако би ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

01.09.2022 09:49

Највећи проблем народа је да се нема коме обратити за криминал и корупцију. Сви си исти, одговорно тврдим.

ОДГОВОРИТЕ