Najveći problem za građane kriminal i korupcija

Policija i bezbjednosne agencije u Bosni i Hercegovini treba da budu odraz institucionalne i pravne vlasti, a ne sredstvo za održavanje bilo kog pojedinca ili stranke na vlasti, poručeno je sa današnjeg Okruglog stola Evropskog defendologija centra Banjaluka. Učesnici ovog projekta anketirali su uglavnom zaposlene u policijskim agencijama kako bi se definisali glavni problemi njihovog rada u BiH.

Republika Srpska 31.08.2022 | 20:10
Najveći problem za građane kriminal i korupcija

"Ono što je najinteresantnije u toj anketi jeste da je najveći broj ispitanika, preko 90 odsto, označio kriminal i korupciju kao najveći problem u Bosni i Hercegovini, kao najveću prijetnju i bezbjednosi izazov.“, kaže Petar Đukić, saradnik Evropskog defendologija centra Banjaluka

"To je sprega političke moći, političkih funkcionera i samog vrha kriminala u Bosni i Hercegovini. Svjedoci smo da se svakog dana iznose novi detalji o upletenosti ne samo policijskih strutkura, nego i tužilačkih.“, poručuje Svevlad Hofman, policijski savjetnik direktora Granične policije u BiH.

Iz Defendologija centra Banjaluka poručuju da su svi ovi podaci do kojih su došli zastrašujući.

„U organizovanom kriminalu dominira trgovina drogom, trgovina oružjem i trgovina ljudima. Izgubila se etička komponenta, komponenta poštivanja zakona, a nema dovoljno političke volje da se podstakne borba protiv tih društveno – štetnih devijacija.“, kaže  Duško Vejnović, predsjednik Evropskog defendologija centra Banjaluka.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici policijskih organizacija i agencija, nevladinih organizacija, akademskih i lokalnih zajednica, te relevantnih međunarodnih organizacija.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

??

31.08.2022 18:25

Највећи проблем србима је додик,бошњацима бакир,а хрватима драган.Од ове тројице је надтао лоповлук,корупција и уништавањр државе.Кад се еих ријешимо,ако бог да у октобху биће нсм свима боље.

ODGOVORITE
Name

Re

31.08.2022 20:07

Najveci problem je narod koji je posten dok ne sobije priliku a kad je dobije onda ga briga i za drzavu i sugradjane samo grabi sebi i unistava sve redom.

Name

Vise za politicare

31.08.2022 18:33

Nama gradjanima je problem mediji i udomljavanje nerada i palamudjenja ... Zato SDS i PDP i jesu smjenjivani i bice bar sto se tice Sarovica, pa i Borenovica ... Mrcine ... Jasno i svakom mlinaru, cak i na ovakvoj media vodenici ...

ODGOVORITE
Name

Boki

31.08.2022 18:42

Sve je kriminal i ne briga za radnike koji rade za bijednu socijalu i ne poštovanje osnovnih radničkih prava.

ODGOVORITE
Name

Tatar

31.08.2022 19:42

Najveći problem ovoga naroda je njegova pasivnost i šutnja na sve nepravde koje trpi

Name

Kpd Foca

31.08.2022 20:27

Sta ce onda moj direktor Sinisa Goljanin......????Njega ceka zatvor od oktobra ako Bog da!!

ODGOVORITE
Name

Ха

01.09.2022 06:57

Да ми је све ко за то. Лако би ја.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

01.09.2022 09:49

Najveći problem naroda je da se nema kome obratiti za kriminal i korupciju. Svi si isti, odgovorno tvrdim.

ODGOVORITE