Новитовић због Зељковића зарадио прекршајну пријаву

Директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић одбио је да поступи по налогу управне инспекције и разријеши партијског колегу Бранислава Зељковића којег је поставио за свог савјетника иако не испуњава услове за ту позицију.

Република Српска 31.08.2022 | 13:54
Новитовић због Зељковића зарадио прекршајну пријаву

Потврдили су то за ЦАПИТАЛ из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, поручујући да ће због тога против Новитовића покренути прекршајни поступак.

“Управни инспектор је извршио контролни инспекцијски надзор у предмету извршења наложених инспекцијских мјера. У предметном инспекцијском надзору утврђено је, да руководилац Републичке цивилне заштите није извршио инспекцијске мјере у остављеном року, те је сходно члану 22. Закона о управној инспекцији управни инспектор поднио захтјев за покретање прекршајног поступка против одговорног лица пред надлежним судом”, кажу у овом министарству.

Не игнорише Новитовић само инспекцију већ и медије. На питања портала ЦАПИТАЛ да прокоментарише зашто није поступио по налазу инспекције, није одговорио ни након десет дана.

Иначе, занимљиво је да се око сличне ситуације недавно огласио предсједник његове странке Ненад Стевандић.

Коментаришући Андреу Дорић из Социјалистичке партије која је признала како је уз помоћ странке дошла на руководеће позиције, Стевандић је поручио да га је због таквих ствари срамота.

“Квалификације и знање су потпуно понижене, јер кад један некомпетентан добије посао, тројица сјајних напусте земљу. Мене је срамота, иако немам ништа с тим”, казао је недавно он.

Управо је Зељковић у овом случају некомпетентан, а што је доказала и инспекција која је реаговала по пријави Транспаренцy Интернатионала БиХ па преостаје да се види да ли ће и како Стевандић поступити и хоће ли га бити срамота незаконитости које праве његови кадрови.

Подсјећамо, Управна инспекција Републике Српске утврдила је да Зељковић не испуњава услове да буде стручни савјетник у Цивилној заштити јер је завршио фармацеутски факултет који није предвиђен за ту позицију.

Портал ЦАПИТАЛ открио је средином априла ове године како је Новитовић под изговором повећаног обима посла “рехабилитовао” Зељковића, након што је овај изашао из притвора у којем је завршио због сумње у спорне јавне набавке за вријеме док је био директор Института за јавно здравство Републике Српске.

(Цапитал)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

??

31.08.2022 12:03

Нобитовићу,у Ариље па се бави узгојом малина.тамо ти је мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главно крме УС

31.08.2022 13:57

>Сто сте се дигли, па Зељковиц це бити у фотељи само до пресуде. Мада, и послије це на народну грбацу, само иза ресетака хихихи<

Name

Ајкула из Хургаде

31.08.2022 12:07

Људи гледам па ко може и да има и мало достојанства гласати за ову накарадну странку разјединитеља најбоље како их је назвао Небојша Вукановић.Стевандић превејана лопурда 1992 вођа групе црвени комби у Бања Луци,Валентина Кецман лажна хуманитарна,Зељковић будући дугогодишњи становник КП дома Туњице,овај Новитовић пресуђивани насилник не зна саставити двије реченице,Наталија Тривић до мјеста министра са купљеним дипломама,о пресуђиваном вишеструком насилнику који има диплому фудбалског тренера из Живиница Васићу мислим да је све казано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.09.2022 16:16

Све си у праву ајкуло из Хургаде!Ста да радимо и како се борити против тога,кад су и други мање више исти?Течајци су некада имали више знања и само дај њима,паразитима.

Name

Миле, али зовите ме Баја

31.08.2022 12:39

Криминалци су најбољи савјетници. Ја их имам буљук. Нека њих, злу не требало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

31.08.2022 12:58

Како да га отпусти? Са њим ће дијелити затворску ћелију, не би било коректно да га отпусти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

31.08.2022 13:07

Он мозе само лоповима бити савјетник. Посто је лопов и преварант. Вецина код стевандица су пресудјивани попут васица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахааа

31.08.2022 14:13

А ста ради јос 17 савјетника код фикус председника а владе бајне крцате лоповима па директори лопови партијски типа бањац опљацкасе све за партијеее

Name

Сале

31.08.2022 13:16

Тај Новитовић је највећа битанга што постоји…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

31.08.2022 16:49

Не може врана врани очију извадити

Name

Економија

31.08.2022 14:04

Уједињена Српска је странка лопова и криминалаца са купљеним дипломама, Костадин Васић, Синиша Илиц, Мирослав Ерић, Зељковиц, Тривиц....

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

31.08.2022 14:12

Да ми је само дочексти да ове лопурде заглаве у затвор.Колико човјек мора бити пкварен и безосјећајан да покраде све да би он и његови живели у изобиљу,а сви око тебе да се пате.Е управо такви су додик и сви око њега.Дјеца се лијече смс порукама,а он својој дјеци све обезбједио са грбаче народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

31.08.2022 16:11

Има ли веће гамади од ових монструма из Стевандићеве странке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сики

31.08.2022 16:12

Па гласајте опет за идиоте.... Народе октобарски избори прилика да их смијенимо, све заједно! Не треба дати прилику ни СПС-у, ни ДНС-у. То су кукавицја јаја у опзицији.

ОДГОВОРИТЕ