Novitović zbog Zeljkovića zaradio prekršajnu prijavu

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović odbio je da postupi po nalogu upravne inspekcije i razriješi partijskog kolegu Branislava Zeljkovića kojeg je postavio za svog savjetnika iako ne ispunjava uslove za tu poziciju.

Republika Srpska 31.08.2022 | 13:54
Novitović zbog Zeljkovića zaradio prekršajnu prijavu

Potvrdili su to za CAPITAL iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, poručujući da će zbog toga protiv Novitovića pokrenuti prekršajni postupak.

“Upravni inspektor je izvršio kontrolni inspekcijski nadzor u predmetu izvršenja naloženih inspekcijskih mjera. U predmetnom inspekcijskom nadzoru utvrđeno je, da rukovodilac Republičke civilne zaštite nije izvršio inspekcijske mjere u ostavljenom roku, te je shodno članu 22. Zakona o upravnoj inspekciji upravni inspektor podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornog lica pred nadležnim sudom”, kažu u ovom ministarstvu.

Ne ignoriše Novitović samo inspekciju već i medije. Na pitanja portala CAPITAL da prokomentariše zašto nije postupio po nalazu inspekcije, nije odgovorio ni nakon deset dana.

Inače, zanimljivo je da se oko slične situacije nedavno oglasio predsjednik njegove stranke Nenad Stevandić.

Komentarišući Andreu Dorić iz Socijalističke partije koja je priznala kako je uz pomoć stranke došla na rukovodeće pozicije, Stevandić je poručio da ga je zbog takvih stvari sramota.

“Kvalifikacije i znanje su potpuno ponižene, jer kad jedan nekompetentan dobije posao, trojica sjajnih napuste zemlju. Mene je sramota, iako nemam ništa s tim”, kazao je nedavno on.

Upravo je Zeljković u ovom slučaju nekompetentan, a što je dokazala i inspekcija koja je reagovala po prijavi Transparency Internationala BiH pa preostaje da se vidi da li će i kako Stevandić postupiti i hoće li ga biti sramota nezakonitosti koje prave njegovi kadrovi.

Podsjećamo, Upravna inspekcija Republike Srpske utvrdila je da Zeljković ne ispunjava uslove da bude stručni savjetnik u Civilnoj zaštiti jer je završio farmaceutski fakultet koji nije predviđen za tu poziciju.

Portal CAPITAL otkrio je sredinom aprila ove godine kako je Novitović pod izgovorom povećanog obima posla “rehabilitovao” Zeljkovića, nakon što je ovaj izašao iz pritvora u kojem je završio zbog sumnje u sporne javne nabavke za vrijeme dok je bio direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

(Capital)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

??

31.08.2022 12:03

Нобитовићу,у Ариље па се бави узгојом малина.тамо ти је мјесто.

ODGOVORITE
Name

Glavno krme US

31.08.2022 13:57

>Sto ste se digli, pa Zeljkovic ce biti u fotelji samo do presude. Mada, i poslije ce na narodnu grbacu, samo iza resetaka hihihi<

Name

Ajkula iz Hurgade

31.08.2022 12:07

Ljudi gledam pa ko može i da ima i malo dostojanstva glasati za ovu nakaradnu stranku razjedinitelja najbolje kako ih je nazvao Nebojša Vukanović.Stevandić prevejana lopurda 1992 vođa grupe crveni kombi u Banja Luci,Valentina Kecman lažna humanitarna,Zeljković budući dugogodišnji stanovnik KP doma Tunjice,ovaj Novitović presuđivani nasilnik ne zna sastaviti dvije rečenice,Natalija Trivić do mjesta ministra sa kupljenim diplomama,o presuđivanom višestrukom nasilniku koji ima diplomu fudbalskog trenera iz Živinica Vasiću mislim da je sve kazano.

ODGOVORITE
Name

Re

03.09.2022 16:16

Sve si u pravu ajkulo iz Hurgade!Sta da radimo i kako se boriti protiv toga,kad su i drugi manje više isti?Tečajci su nekada imali više znanja i samo daj njima,parazitima.

Name

Mile, ali zovite me Baja

31.08.2022 12:39

Kriminalci su najbolji savjetnici. Ja ih imam buljuk. Neka njih, zlu ne trebalo!

ODGOVORITE
Name

Milko

31.08.2022 12:58

Kako da ga otpusti? Sa njim će dijeliti zatvorsku ćeliju, ne bi bilo korektno da ga otpusti.

ODGOVORITE
Name

Borac

31.08.2022 13:07

On moze samo lopovima biti savjetnik. Posto je lopov i prevarant. Vecina kod stevandica su presudjivani poput vasica.

ODGOVORITE
Name

Ahaaa

31.08.2022 14:13

A sta radi jos 17 savjetnika kod fikus predsednika a vlade bajne krcate lopovima pa direktori lopovi partijski tipa banjac opljackase sve za partijeee

Name

Sale

31.08.2022 13:16

Taj Novitović je najveća bitanga što postoji…

ODGOVORITE
Name

Tatar

31.08.2022 16:49

Ne može vrana vrani očiju izvaditi

Name

Ekonomija

31.08.2022 14:04

Ujedinjena Srpska je stranka lopova i kriminalaca sa kupljenim diplomama, Kostadin Vasić, Siniša Ilic, Miroslav Erić, Zeljkovic, Trivic....

ODGOVORITE
Name

??

31.08.2022 14:12

Да ми је само дочексти да ове лопурде заглаве у затвор.Колико човјек мора бити пкварен и безосјећајан да покраде све да би он и његови живели у изобиљу,а сви око тебе да се пате.Е управо такви су додик и сви око њега.Дјеца се лијече смс порукама,а он својој дјеци све обезбједио са грбаче народа.

ODGOVORITE
Name

Stojan

31.08.2022 16:11

Ima li veće gamadi od ovih monstruma iz Stevandićeve stranke?

ODGOVORITE
Name

Siki

31.08.2022 16:12

Pa glasajte opet za idiote.... Narode oktobarski izbori prilika da ih smijenimo, sve zajedno! Ne treba dati priliku ni SPS-u, ni DNS-u. To su kukavicja jaja u opziciji.

ODGOVORITE