Пешић још не открива списак играча за Евробаскет

Селектор репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је данас на конференцији за медије да ће коначан списак путника на Евробаскет саопштити у среду након последњег тренинга репрезентације пред пут на ЕП.

Кошарка 30.08.2022 | 13:49
Пешић још не открива списак играча за Евробаскет

Јавност је очекивала да ће селектор "орлова" на конференцији саопштити који играчи ће бранити боје Србије на предстојећем Евробаскету, али то се ипак није догодило.

Репрезенатација ће сутра одрадити последњи тренинг у Београду пред пут у Праг и селектор ће након тога пресећи.

"Списак ћемо објавити у среду после тренинга. Немамо притисак, сви су и даље у тренингу, сви су кандидати, сутра ћемо после тренинга знати. Сваки тренинг је важан. Може да буде и незгодан иако је сваки важан. Сачекаћемо задњи тренинг, па ћемо одлучити. Што се тиче Немање и једног и другог, вечерас имамо тренинг и сутра, видећемо колико су у стању да помогну екипи и онда ћемо да доносимо одлуку", рекао је Пешић.

Подсетимо на списку се тренутно налазе:

Василије Мицић, Огњен Јарамаз, Вања Маринковић, Огњен Добрић, Марко Гудурић, Немања Недовић, Никола Калинић, Дејан Давидовац, Владимир Лучић, Немања Бјелица, Бориша Симанић, Марко Јагодић-Куриџа, Филип Петрушев, Душан Ристић, Никола Милутинов и Никола Јокић.

Репрезентација Србије наступаће у Д групи, која ће се такмичити у Прагу, а ривали ће јој поред домаћина Чешке бити још и Холандија, Финска, Израел и Пољска.

Шампионат стартује првог септембра, а Србија први меч игра другог септембра од 21 час у прашкој „О2 арени“. Ривал „Орловима биће Холандија.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар