Pešić još ne otkriva spisak igrača za Evrobasket

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas na konferenciji za medije da će konačan spisak putnika na Evrobasket saopštiti u sredu nakon poslednjeg treninga reprezentacije pred put na EP.

Košarka 30.08.2022 | 13:49
Pešić još ne otkriva spisak igrača za Evrobasket

Javnost je očekivala da će selektor "orlova" na konferenciji saopštiti koji igrači će braniti boje Srbije na predstojećem Evrobasketu, ali to se ipak nije dogodilo.

Reprezenatacija će sutra odraditi poslednji trening u Beogradu pred put u Prag i selektor će nakon toga preseći.

"Spisak ćemo objaviti u sredu posle treninga. Nemamo pritisak, svi su i dalje u treningu, svi su kandidati, sutra ćemo posle treninga znati. Svaki trening je važan. Može da bude i nezgodan iako je svaki važan. Sačekaćemo zadnji trening, pa ćemo odlučiti. Što se tiče Nemanje i jednog i drugog, večeras imamo trening i sutra, videćemo koliko su u stanju da pomognu ekipi i onda ćemo da donosimo odluku", rekao je Pešić.

Podsetimo na spisku se trenutno nalaze:

Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Nikola Milutinov i Nikola Jokić.

Reprezentacija Srbije nastupaće u D grupi, koja će se takmičiti u Pragu, a rivali će joj pored domaćina Češke biti još i Holandija, Finska, Izrael i Poljska.

Šampionat startuje prvog septembra, a Srbija prvi meč igra drugog septembra od 21 čas u praškoj „O2 areni“. Rival „Orlovima biće Holandija.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar