Хуман гест: Директор болнице обрадовао Симиће

Драгана Симић из села Велика Обарска код Бијељине родила је 11-то дјете у Болници “Свети врачеви” Бијељина. Како би дали допринос пронаталитетној политици, руководство бијељинске болнице на челу са проф. др Златком Максимовићем уручило пригодан поклон. Поред тога, један члан породице Симић добиће запослење у техничкој служби болнице.

Република Српска 29.08.2022 | 18:57
Хуман гест: Директор болнице обрадовао Симиће

Богатство 13-члане породице Симић из семберског села Велика Обарска огледа се у 11 здраве дјеце. Осма дјевојчица је појачање које је срећна мајка донијела на свијет.

“Три килограма И 940 грама је тешка, 50 центиметара је дугачка. Име још нисмо дали, док бројни кућни савјет не буде засједао. Имам још седам кћерки И три сина код куће. Ужурбано, срећно, смирено, тако би се наш живот могао описати”, каже насмијана мајка пред излазак из болнице.

На друштву је да овакве породице подржи И да им вјетар у леђа. Руководство бијељинске болнице ову мисију је испунило.

“Нема већег богатства од дјеце, тако да И у наредном периоду сви који могу, оваквим породицама морају И више помагати. Разговарајући са њима схватио сам шта је најпотребније. У државној установи нико од њих не ради. Син Лука, најстарије дијете, је прије два мјесеца напунио 18 година, И нема стални посао. Ради сезонски, на грађевини. Тако смо   договорили да га запослимо, сходно његовој стручној спреми, у нашу техничку службу”, каже проф. др Златко Максимовић, директор ЈУ Болница “Свети врачеви”, Бијељина.

Максимовић је навео да је разговарао са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем И да очекује да Лука почне да рад од 1. септембра.

“Значи ми много, да могу да радим. Стални посао је стални посао, за разлику од неизвјесних дневница. Много значи кад имате стални приход, за читаву породицу”, каже Лука.

Максимовић је додао да бијељинска Болница брине о проналитетној политици, те да у овој здравственој установи постоје двије ковид-операционе сале у којима је само у овој години рођено 14 беба.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

XXЛ

29.08.2022 17:58

Дајте овој жени трајну националну пензију, а не да бих родитељи могли добити дјеци додатак не смију имати ништа од имовине. Ја не знам које су будале такав закон усвојиле, а овамо причају стално о наталитету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.08.2022 19:14

Ајде напокон несто лијепо од ових ликова. Тако и Довла у БЛ само он музичаре прима на посао.

Name

Ре

30.08.2022 12:48

Сада це њен син да носа боце са техницким гасом по болници.

Name

+

29.08.2022 19:51

ОВОЈ ЖЕНИ, НАЦИОНАЛНУ ПЕНЗИЈУ. КАКО ЛИЈЕПО ИЗГЛЕДА. МЛАДО. ЖИВА, ЗДРАВА И СРЕЋНА СВА ПОРОДИЦА, НЕКА ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој

30.08.2022 06:40

Нема.. Гледаш и ништа.Нула бодова.

ОДГОВОРИТЕ