Human gest: Direktor bolnice obradovao Simiće

Dragana Simić iz sela Velika Obarska kod Bijeljine rodila je 11-to djete u Bolnici “Sveti vračevi” Bijeljina. Kako bi dali doprinos pronatalitetnoj politici, rukovodstvo bijeljinske bolnice na čelu sa prof. dr Zlatkom Maksimovićem uručilo prigodan poklon. Pored toga, jedan član porodice Simić dobiće zaposlenje u tehničkoj službi bolnice.

Republika Srpska 29.08.2022 | 18:57
Human gest: Direktor bolnice obradovao Simiće

Bogatstvo 13-člane porodice Simić iz semberskog sela Velika Obarska ogleda se u 11 zdrave djece. Osma djevojčica je pojačanje koje je srećna majka donijela na svijet.

“Tri kilograma I 940 grama je teška, 50 centimetara je dugačka. Ime još nismo dali, dok brojni kućni savjet ne bude zasjedao. Imam još sedam kćerki I tri sina kod kuće. Užurbano, srećno, smireno, tako bi se naš život mogao opisati”, kaže nasmijana majka pred izlazak iz bolnice.

Na društvu je da ovakve porodice podrži I da im vjetar u leđa. Rukovodstvo bijeljinske bolnice ovu misiju je ispunilo.

“Nema većeg bogatstva od djece, tako da I u narednom periodu svi koji mogu, ovakvim porodicama moraju I više pomagati. Razgovarajući sa njima shvatio sam šta je najpotrebnije. U državnoj ustanovi niko od njih ne radi. Sin Luka, najstarije dijete, je prije dva mjeseca napunio 18 godina, I nema stalni posao. Radi sezonski, na građevini. Tako smo   dogovorili da ga zaposlimo, shodno njegovoj stručnoj spremi, u našu tehničku službu”, kaže prof. dr Zlatko Maksimović, direktor JU Bolnica “Sveti vračevi”, Bijeljina.

Maksimović je naveo da je razgovarao sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem I da očekuje da Luka počne da rad od 1. septembra.

“Znači mi mnogo, da mogu da radim. Stalni posao je stalni posao, za razliku od neizvjesnih dnevnica. Mnogo znači kad imate stalni prihod, za čitavu porodicu”, kaže Luka.

Maksimović je dodao da bijeljinska Bolnica brine o pronalitetnoj politici, te da u ovoj zdravstvenoj ustanovi postoje dvije kovid-operacione sale u kojima je samo u ovoj godini rođeno 14 beba.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

XXL

29.08.2022 17:58

Dajte ovoj ženi trajnu nacionalnu penziju, a ne da bih roditelji mogli dobiti djeci dodatak ne smiju imati ništa od imovine. Ja ne znam koje su budale takav zakon usvojile, a ovamo pričaju stalno o natalitetu.

ODGOVORITE
Name

Re

29.08.2022 19:14

Ajde napokon nesto lijepo od ovih likova. Tako i Dovla u BL samo on muzičare prima na posao.

Name

Re

30.08.2022 12:48

Sada ce njen sin da nosa boce sa tehnickim gasom po bolnici.

Name

+

29.08.2022 19:51

OVOJ ŽENI, NACIONALNU PENZIJU. KAKO LIJEPO IZGLEDA. MLADO. ŽIVA, ZDRAVA I SREĆNA SVA PORODICA, NEKA JE.

ODGOVORITE
Name

E moj

30.08.2022 06:40

Nema.. Gledaš i ništa.Nula bodova.

ODGOVORITE