Јадно да власт која није ништа урадила прича о другима

Изјава Фадила Новалића, у којој се ниподаштавајуће односи према Србији, показује да код данашњх водећи људи у Федерацији БиХ не постоји ни минимум захвалности и поштовања за подршку и комшијску солидарност коју је Београд показао у више наврата.

Босна и Херцеговина 29.08.2022 | 15:30
Јадно да власт која није ништа урадила прича о другима

Ово је рекао је ово народни посланик и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак. 

- Заједничко за цијелу коалицију СНСД-СДА-ХДЗ је да често покушавају искористити  Србију, свако на свој начин, како би остварили неке мале поене на локалној сцени, код свог бирачког тијела. Да није трагично, било би смијешно то што један од водећих људи СДА држи предавање Србији о економском развоју и стандарду грађана, иако је коалиција СНСД-СДА-ХДЗ показала потпуну неспособност кад је у питању борба против короне, није укинула акцизе за гориво, нити је урадила иједан конкретан потез да грађанима олакша живот у условима високе инфлације, као што се не могу похвалити било каквим новим инвестицијма у претходне четири године – рекао је Црнадак. 

Он је истакао да је коалиција СНСД-СДА-ХДЗ терет и оптерећење за сва три народа и све људе који живе и у Републици Српској и Федерацији БиХ, јер се уопште не баве животним питањима, отварањем нових фабрика, изградњом аутопутева, повећањем стандарда грађана и слично, него константно производе вјештачке кризе, измишљају нове сукобе и препадају своје бираче.

- Зато је много боље и Фадилу Новалићу, као и другим представницима СДА, да раде свој посао умјесто што су константно негативно настројени према Србији, јасно показујући да не разумију да су дугорочан мир, економски развој и стабилност оно што је тренутно најважније за цијели регион. Србија је посебно важна Републици Српској и ми ћемо наставити да његујемо тај однос, али крајње је вријеме да и у Сарајеву схвате да је прворазредан интерес и бошњачког народа и Федерације БиХ да и они унаприједе и учине топлијим и искренијим своје односе са Београдом – поручио је Црнадак. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Реми

29.08.2022 13:42

Види, види овог сто је обисао висе земаља но градова у РС, а који су му резултати осим блацења свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Реми

29.08.2022 16:02

Какве ти глупости пишеш. Хајде ти наброј шта су ови из режима урадили

Name

Трисицу

29.08.2022 13:50

Гроб да нас висе остане ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

29.08.2022 14:51

Власт у БиХ је иста свака националност опљачкана.они су умислили да су једини спасиоци свог народа.а у ствари заједно раде на пљачки и један другог подржавају јер су коалиција.зато нек свак размисли прије гласања коме даје глас.без промјене власти сигурно пропадамо и биће нас све мање на овим просторима.

Name

Јадно

29.08.2022 14:02

Да не може јадније, а јађо шта си ти урадио!? Обишао си куглу земаљску с нашим парама а резултат 0

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.08.2022 15:00

Требаш ти рећи Новалићу да се Федерација БиХ не може поредити у бројним параметрима ни са Републиком Српском а камоли са Републиком Србијом, нпр. у задњих пар година Република Српска је повећала своје уплате по основу ПДВ-а у буџет УИО БиХ са 32,17% на садашњих 34,97% што је показатељ већег економаког раста у Републици Српској него у Федерацији БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

29.08.2022 18:59

У,, праву" си као и увијек... Ево ја ћу ти помоћи са једним параметром. Чуо сам да више од пола Сарајева ради и егзистира у Истожном Сарајеву, тј у Р. Српској, а пола Грачанице и Тешња ради у Добоју...е то већ лично знам...