Отворена „Изложба размене видеа између Кине и Русије“ у Пекингу

У Пекингу је 26. августа одржана церемонија отварања „Изложбе размене видеа између Кине и Русије“ коју заједнички организују Кинеска медијска група и Амбасада Русије у Кини.

Србија 29.08.2022 | 11:56
Отворена „Изложба размене видеа између Кине и Русије“ у Пекингу

Церемонији су присуствовали руски амбасадор у Кини Андреј Денисов, заменик начелника Одељења за публицитет ЦК КПК и председник и главни уредник КМГ Шен Хаисијунг, председник Сверуске државне телевизијске и радиодифузне компаније Олег Добродејев, уредник руских новина Россиyскаyа Газета Павел Негоитса, чланови уредничког комитета КМГ Сјинг Бо и Фан Јун.

Фан Јун је у свом говору рекао да је видео живописан носач који бележи промене времена, сведочи о развоју земље и промовише узајамно учење између цивилизација.

КМГ ц́е искористити активности у склопу „Изложбе размене видеа између Кине и Русије“ као прилику за континуирано продубљивање размене и сарадње са руским медијима, даље унапређење међусобног разумевања народа Кине и Русије и јачање традиционалног пријатељства Кине и Русије.

Потпредседник Сверуске државне телевизијске и радиодифузне компаније Кондрасов рекао је у видео обраћању да ц́е овај догађај додатно унапредити сарадњу медија две земље у различитим областима.

Кроз размену и емитовање, руски народ ц́е постати сведок великих догађаја у Кини као што је 20. Национални конгрес Комунистичке партије Кине.

Како се сазнаје, током трајања „Изложбе размене видеа између Кине и Русије“, ЦГТН ц́е руским медијима пружити низ одличних документараца, играних филмова и кључних серијала кинеске продукције, и тако руској публици приказати праву, свеобухватну и тродимензионалну слику Кине.

Након церемоније отварања изложбе, Амбасада Русије у Кини је одржала церемонију доделе награда, а Шен Хаисијунг је примио „Медаљу пријатељства“, коју је доделила руска страна.

Руски амбасадор у Кини Андреј Денисов је прочитао указ руског председника и доделио Шену Хаисијунгу орден и сертификат у име руске владе као признање за његов допринос унапређењу размене у области културе између Русије и Кине и пријатељства између два народа.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар