Otvorena „Izložba razmene videа između Kine i Rusije“ u Pekingu

U Pekingu je 26. avgusta održana ceremonija otvaranja „Izložbe razmene videa između Kine i Rusije“ koju zajednički organizuju Kineska medijska grupa i Ambasada Rusije u Kini.

Srbija 29.08.2022 | 11:56
Otvorena „Izložba razmene videа između Kine i Rusije“ u Pekingu

Ceremoniji su prisustvovali ruski ambasador u Kini Andrej Denisov, zamenik načelnika Odeljenja za publicitet CK KPK i predsednik i glavni urednik KMG Šen Haisijung, predsednik Sveruske državne televizijske i radiodifuzne kompanije Oleg Dobrodejev, urednik ruskih novina Rossiyskaya Gazeta Pavel Negoitsa, članovi uredničkog komiteta KMG Sjing Bo i Fan Jun.

Fan Jun je u svom govoru rekao da je video živopisan nosač koji beleži promene vremena, svedoči o razvoju zemlje i promoviše uzajamno učenje između civilizacija.

KMG će iskoristiti aktivnosti u sklopu „Izložbe razmene videа između Kine i Rusije“ kao priliku za kontinuirano produbljivanje razmene i saradnje sa ruskim medijima, dalje unapređenje međusobnog razumevanja naroda Kine i Rusije i jačanje tradicionalnog prijateljstva Kine i Rusije.

Potpredsednik Sveruske državne televizijske i radiodifuzne kompanije Kondrasov rekao je u video obraćanju da će ovaj događaj dodatno unaprediti saradnju medija dve zemlje u različitim oblastima.

Kroz razmenu i emitovanje, ruski narod će postati svedok velikih događaja u Kini kao što je 20. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine.

Kako se saznaje, tokom trajanja „Izložbe razmene videа između Kine i Rusije“, CGTN će ruskim medijima pružiti niz odličnih dokumentaraca, igranih filmova i ključnih serijala kineske produkcije, i tako ruskoj publici prikazati pravu, sveobuhvatnu i trodimenzionalnu sliku Kine.

Nakon ceremonije otvaranja izložbe, Ambasada Rusije u Kini je održala ceremoniju dodele nagrada, a Šen Haisijung je primio „Medalju prijateljstva“, koju je dodelila ruska strana.

Ruski ambasador u Kini Andrej Denisov je pročitao ukaz ruskog predsednika i dodelio Šenu Haisijungu orden i sertifikat u ime ruske vlade kao priznanje za njegov doprinos unapređenju razmene u oblasti kulture između Rusije i Kine i prijateljstva između dva naroda.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar