"Други се спремају за кризу, наша власт спава. Не слушају ни упозорења Вучића"

Постојећа власт само продукује кризе на свим нивоима, јер нема никакав економски план. Једино што знају је задужити се и распродати ово што је преостало јавних ресурса. Уништили су и сељака и радника, професора и љекара…све и зато нам остају пуста села а празне се и градови, казао је лидер СДС-а Мирко Шаровић.

Република Српска 28.08.2022 | 12:09
"Други се спремају за кризу, наша власт спава. Не слушају ни упозорења Вучића"

Он је нагласио да је власт остала без икакве идеје и снаге да нешто учини да овој земљи и њеним грађанима понуде било шта ново и боље од постојећег стања.

“Улазимо у неизвјесну зиму, свуда се праве планови како преживјети, а наша власт спава, као што је преспавала цијели овај мандат. Не виде шта раде други, да велике свјетске економије праве планове како преживјети у овим кризним временима, него само чекају да им неко на готово донесе. Сјетимо се како је било у пандемији, нису имали чак ни сталке за инфузију него су од Србије тражили”, казао је Шаровић.

Умјесто да се угледају, каже Шаровић, како то ради Србија, како предсједник Вучић прави залихе у свему од новца, горива, гаса, струје, пшенице, уља… наше власти у залихи немају ништа, буџет у мањку, уништили су давно робне резерве.

„То у Републици Српској не постоји. Уништили су и електроенергетски систем, а хране нас ових дана имагинарним пројектима о изградњи скијалишта на Мањачи, туристичког комплекса на Зелегори, изградњи гасовода, скупих аутопутева…електроенергетских објеката које годинама само најављују. Зато треба на изборима да буду поражени, доста је више”, поручио је Шаровић и додао:

„Нама треба власт која ће знати куда да усмјери овај брод и да њиме управља паметно и мудро а не да буче и да свима пркоси. Ми, не само у Републици Српској, него и у БиХ да се угледамо на Србију, њену позицију данас у свијету и напредовање у сваком погледу”.

Шаровић истиче да халабуком, измишљеним свађама – да нам је увијек неко други крив – никада нећемо наћи рјешење ни за једно питање.

„А то актуелна власт СНСД, ХДЗ и СДА управо ради и скреће пажњу с питања која значе живот људима. Увјерен сам да се може наћи рјешење, ако се хоће, у складу са уставним надлежностима када је у питању регулисање многих питања па и у области и гаса и електричне енергије, који тренутно у свијету живот значе”, казао је Шаровић и поручио:

“Све су ово довољни разлози да актуелна власт оде с политичке сцене и да на њихова мјеста дођу људи, а један само од њих заједно са Јеленом Тривић и владом коју ћемо формирати, који ће знати шта радити. За примјер узећемо методе које је Вучић примијенио у Србији и нећемо нашу Републику Српску држати у изолованом стању него ћемо је увести у мирну луку. То ће бити наш приоритет и тражићемо рјешења да одблокирамо и нађемо како покренути с мртве тачке реализацију електроенергетских пројеката на Дрини о којима ова власт само прича а ништа не ради”.

Он тврди да се може наћи рјешење, ако се хоће, у складу са уставним надлежностима када је у питању регулисање многих питања па и у области и гаса и електричне енергије, који тренутно у свијету живот значе а код нас је то тема за препуцавање.

“Овај народ заслужује боље и то боље ћемо обезбиједити и увјерен сам да ћемо добити подршку народа и да ћемо имати искрену подршку не само Србије него и других земаља и на истоку и западу, закључио је Шаровић.

(БН)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Сут карта за Смита

28.08.2022 10:17

Војске се гледају од Wасингтона до Лондона ... Ломи се целицна васиона ... Да ли цемо се видјети ... Јос једном ја и она ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

28.08.2022 10:22

Тразит це се опет помоц и донације од Србије. Они само воде политику који воде вец годинама, а то да се показе да БИХ није могуца, а уствари они нису способни и не раде свој посао, само краду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

28.08.2022 10:28

Кад су странке у питању ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

28.08.2022 10:48

ПА ВАЉДА ОВАЈ ГЛУПИ НАРОД МОЗЕ ДА ПРОЦИЈЕНИ ВРИЈЕДНОСТ ОВЕ ПОЛИТИКЕ ДО ОКТОБРА ПА НЕКА НЕ ПОГРИЈЕС ЗИВОТНЕ ГРЕСКЕ СТОМУ ЈЕ ОВА ВЛАСТ НАНИЈЕЛА ТОКОМ ОВИ ДВАДЕСЕТАК ГОДИНА ВЛАДАВИНЕ..

Name

Квргоња

28.08.2022 10:49

Народ сути и спава а власт се осцилла и сваки дан све висе пљацка и гуси народ који иде против себе и подрзава Додика пљацкаса..

Name

Озренац из Добоја

28.08.2022 11:42

Радим у Мадију ,плата добра и редовна !

Name

Боки

28.08.2022 10:32

Баш тако. Поцркаћемо од глади док они "бучу" како нам је добро. Само шупља прича а увијек задњи у свему!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.08.2022 11:17

Не разумијем поредјење. Србија не мозе произвести ни близу за своје потребе и логицно да је у кризи, с обзиром на цијене енергије (које це само расти). Српска производи далеко висе него сто троси, тако да је поредјење неумјесно. Сто би ми стедили? Једино да се мозе висе извести. А тај новац ионако не иде гдје би требао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шаровићу

28.08.2022 11:34

Дајте план,програм..како ћете ви промјенити стање,а не само критиковање.То нам неће ништа помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

28.08.2022 16:18

Неце пљацкати и красти и ријесен проблем.Па ни то незнас види се да припадас СНСд-еу или некој стрнацкој прцији.Због такви је ситуација каква јесте.

Name

Ре весна

28.08.2022 11:34

За мене је најгора власт за вријеме снсд и додика.Нема шансе да може бити нека гора,јер су они мјерило за најгору власт.Нема горе од снсд,а то што ти спомињеш неке друге,није тачно.Како може бити гора сдс власт,кад су ови 20год на власзи.Требало је да буде све боље и боље,оно све горе и горе.И ништа друго не знају рећи ови додик и његови него крив сдс,криво Сарајево,а уствари криви су они,снсд и додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоок

28.08.2022 11:37

Хаха па криза се преспава, ко медо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

28.08.2022 11:52

Херцеговачки путеви су огледало Додикове владавине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре весна

28.08.2022 12:05

Међународна заједница је хтјела да уништи сдс да не постоји.Фала богу није им успјело,а додика довефоше на нато тенковимс на власт.Па нису они њега довели да би српском нсроду било боље,него да преко њега униште РС и србе.А они све гледају и аминују и лоповлуке,корупцију све.Он проводи њихове зацртане планове и зато оволико влада.То види и птица на грани,само слијепи снсдеовци невиде.Добили неке мрвице,посао и њима ваља додик,а што пропада РС,нема везе.На крају ћемо сви отићи у п.м и пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

28.08.2022 12:06

Уништили су већ уништили сте, са осталим текстом се у потпуности слажем с тобом. Једноставно ми нити имамо власт нити опозицију. Сви сте ви у истом кошу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

28.08.2022 12:38

Они су тренутно највише преокупирани како да спасу властиту кожу и узму што више у овим задњим мјесецима власти, а кризе за њих никад није било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глигор

28.08.2022 12:43

Свијет у кризи само Република Српска нема кризе,навалице свабе и скандинавци код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.08.2022 13:34

Србин за власт обећа народу све што жели,а када добије власт дозволи му да кмечи безпомоћно у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саровицева

28.08.2022 13:38

Цркните од глади док прицате како вам је лосе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

28.08.2022 14:12

Како да имамо икакве залихе кад нам се министар Министарства вањске трговине и економских односа, Зет од Требиња, бави свим висе него оним сто треба. Док се Ви били министар, исто министарство је добијало признања и обезбједило јацање економије и привреде зато сто се знали свој посао. Пуна подрска господине Саровицу на идуцим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

28.08.2022 16:19

Вуциц цувени паницар.Ове зиме цемо ходати у мајицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

28.08.2022 17:39

Па господине Саровицу увјерен сам да це те побиједити на изборима и зато поцните вец спремати програм како и на који нацин да стабилизујете ситуацију и помогнете народу,од критика и напада на садасњу власт нема неке помоци вец сједните са васим еxпертима и програм спремите. Зелим вам побједу на предстојецим изборима и да напокон крене народу како треба.

ОДГОВОРИТЕ