"Drugi se spremaju za krizu, naša vlast spava. Ne slušaju ni upozorenja Vučića"

Postojeća vlast samo produkuje krize na svim nivoima, jer nema nikakav ekonomski plan. Jedino što znaju je zadužiti se i rasprodati ovo što je preostalo javnih resursa. Uništili su i seljaka i radnika, profesora i ljekara…sve i zato nam ostaju pusta sela a prazne se i gradovi, kazao je lider SDS-a Mirko Šarović.

Republika Srpska 28.08.2022 | 12:09
"Drugi se spremaju za krizu, naša vlast spava. Ne slušaju ni upozorenja Vučića"

On je naglasio da je vlast ostala bez ikakve ideje i snage da nešto učini da ovoj zemlji i njenim građanima ponude bilo šta novo i bolje od postojećeg stanja.

“Ulazimo u neizvjesnu zimu, svuda se prave planovi kako preživjeti, a naša vlast spava, kao što je prespavala cijeli ovaj mandat. Ne vide šta rade drugi, da velike svjetske ekonomije prave planove kako preživjeti u ovim kriznim vremenima, nego samo čekaju da im neko na gotovo donese. Sjetimo se kako je bilo u pandemiji, nisu imali čak ni stalke za infuziju nego su od Srbije tražili”, kazao je Šarović.

Umjesto da se ugledaju, kaže Šarović, kako to radi Srbija, kako predsjednik Vučić pravi zalihe u svemu od novca, goriva, gasa, struje, pšenice, ulja… naše vlasti u zalihi nemaju ništa, budžet u manjku, uništili su davno robne rezerve.

„To u Republici Srpskoj ne postoji. Uništili su i elektroenergetski sistem, a hrane nas ovih dana imaginarnim projektima o izgradnji skijališta na Manjači, turističkog kompleksa na Zelegori, izgradnji gasovoda, skupih autoputeva…elektroenergetskih objekata koje godinama samo najavljuju. Zato treba na izborima da budu poraženi, dosta je više”, poručio je Šarović i dodao:

„Nama treba vlast koja će znati kuda da usmjeri ovaj brod i da njime upravlja pametno i mudro a ne da buče i da svima prkosi. Mi, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH da se ugledamo na Srbiju, njenu poziciju danas u svijetu i napredovanje u svakom pogledu”.

Šarović ističe da halabukom, izmišljenim svađama – da nam je uvijek neko drugi kriv – nikada nećemo naći rješenje ni za jedno pitanje.

„A to aktuelna vlast SNSD, HDZ i SDA upravo radi i skreće pažnju s pitanja koja znače život ljudima. Uvjeren sam da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu sa ustavnim nadležnostima kada je u pitanju regulisanje mnogih pitanja pa i u oblasti i gasa i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače”, kazao je Šarović i poručio:

“Sve su ovo dovoljni razlozi da aktuelna vlast ode s političke scene i da na njihova mjesta dođu ljudi, a jedan samo od njih zajedno sa Jelenom Trivić i vladom koju ćemo formirati, koji će znati šta raditi. Za primjer uzećemo metode koje je Vučić primijenio u Srbiji i nećemo našu Republiku Srpsku držati u izolovanom stanju nego ćemo je uvesti u mirnu luku. To će biti naš prioritet i tražićemo rješenja da odblokiramo i nađemo kako pokrenuti s mrtve tačke realizaciju elektroenergetskih projekata na Drini o kojima ova vlast samo priča a ništa ne radi”.

On tvrdi da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu sa ustavnim nadležnostima kada je u pitanju regulisanje mnogih pitanja pa i u oblasti i gasa i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače a kod nas je to tema za prepucavanje.

“Ovaj narod zaslužuje bolje i to bolje ćemo obezbijediti i uvjeren sam da ćemo dobiti podršku naroda i da ćemo imati iskrenu podršku ne samo Srbije nego i drugih zemalja i na istoku i zapadu, zaključio je Šarović.

(BN)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Sut karta za Smita

28.08.2022 10:17

Vojske se gledaju od Wasingtona do Londona ... Lomi se celicna vasiona ... Da li cemo se vidjeti ... Jos jednom ja i ona ...

ODGOVORITE
Name

BL

28.08.2022 10:22

Trazit ce se opet pomoc i donacije od Srbije. Oni samo vode politiku koji vode vec godinama, a to da se pokaze da BIH nije moguca, a ustvari oni nisu sposobni i ne rade svoj posao, samo kradu.

ODGOVORITE
Name

Naravno

28.08.2022 10:28

Kad su stranke u pitanju ...

ODGOVORITE
Name

Vladimir

28.08.2022 10:48

PA VALJDA OVAJ GLUPI NAROD MOZE DA PROCIJENI VRIJEDNOST OVE POLITIKE DO OKTOBRA PA NEKA NE POGRIJES ZIVOTNE GRESKE STOMU JE OVA VLAST NANIJELA TOKOM OVI DVADESETAK GODINA VLADAVINE..

Name

Kvrgonja

28.08.2022 10:49

Narod suti i spava a vlast se oscilla i svaki dan sve vise pljacka i gusi narod koji ide protiv sebe i podrzava Dodika pljackasa..

Name

Ozrenac iz Doboja

28.08.2022 11:42

Radim u Madiju ,plata dobra i redovna !

Name

Boki

28.08.2022 10:32

Baš tako. Pocrkaćemo od gladi dok oni "buču" kako nam je dobro. Samo šuplja priča a uvijek zadnji u svemu!

ODGOVORITE
Name

Ja

28.08.2022 11:17

Ne razumijem poredjenje. Srbija ne moze proizvesti ni blizu za svoje potrebe i logicno da je u krizi, s obzirom na cijene energije (koje ce samo rasti). Srpska proizvodi daleko vise nego sto trosi, tako da je poredjenje neumjesno. Sto bi mi stedili? Jedino da se moze vise izvesti. A taj novac ionako ne ide gdje bi trebao.

ODGOVORITE
Name

Šaroviću

28.08.2022 11:34

Dajte plan,program..kako ćete vi promjeniti stanje,a ne samo kritikovanje.To nam neće ništa pomoći.

ODGOVORITE
Name

borac

28.08.2022 16:18

Nece pljackati i krasti i rijesen problem.Pa ni to neznas vidi se da pripadas SNSd-eu ili nekoj strnackoj prciji.Zbog takvi je situacija kakva jeste.

Name

Ре весна

28.08.2022 11:34

За мене је најгора власт за вријеме снсд и додика.Нема шансе да може бити нека гора,јер су они мјерило за најгору власт.Нема горе од снсд,а то што ти спомињеш неке друге,није тачно.Како може бити гора сдс власт,кад су ови 20год на власзи.Требало је да буде све боље и боље,оно све горе и горе.И ништа друго не знају рећи ови додик и његови него крив сдс,криво Сарајево,а уствари криви су они,снсд и додик.

ODGOVORITE
Name

Hook

28.08.2022 11:37

Haha pa kriza se prespava, ko medo

ODGOVORITE
Name

Hercegovac

28.08.2022 11:52

Hercegovački putevi su ogledalo Dodikove vladavine.

ODGOVORITE
Name

Ре весна

28.08.2022 12:05

Међународна заједница је хтјела да уништи сдс да не постоји.Фала богу није им успјело,а додика довефоше на нато тенковимс на власт.Па нису они њега довели да би српском нсроду било боље,него да преко њега униште РС и србе.А они све гледају и аминују и лоповлуке,корупцију све.Он проводи њихове зацртане планове и зато оволико влада.То види и птица на грани,само слијепи снсдеовци невиде.Добили неке мрвице,посао и њима ваља додик,а што пропада РС,нема везе.На крају ћемо сви отићи у п.м и пропасти.

ODGOVORITE
Name

Ne

28.08.2022 12:06

Uništili su već uništili ste, sa ostalim tekstom se u potpunosti slažem s tobom. Jednostavno mi niti imamo vlast niti opoziciju. Svi ste vi u istom košu

ODGOVORITE
Name

Komentar

28.08.2022 12:38

Oni su trenutno najviše preokupirani kako da spasu vlastitu kožu i uzmu što više u ovim zadnjim mjesecima vlasti, a krize za njih nikad nije bilo.

ODGOVORITE
Name

Gligor

28.08.2022 12:43

Svijet u krizi samo Republika Srpska nema krize,navalice svabe i skandinavci kod nas.

ODGOVORITE
Name

Re

28.08.2022 13:34

Srbin za vlast obeća narodu sve što želi,a kada dobije vlast dozvoli mu da kmeči bezpomoćno u RS.

ODGOVORITE
Name

Saroviceva

28.08.2022 13:38

Crknite od gladi dok pricate kako vam je lose ...

ODGOVORITE
Name

Tanja

28.08.2022 14:12

Kako da imamo ikakve zalihe kad nam se ministar Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Zet od Trebinja, bavi svim vise nego onim sto treba. Dok se Vi bili ministar, isto ministarstvo je dobijalo priznanja i obezbjedilo jacanje ekonomije i privrede zato sto se znali svoj posao. Puna podrska gospodine Sarovicu na iducim izborima.

ODGOVORITE
Name

haha

28.08.2022 16:19

Vucic cuveni panicar.Ove zime cemo hodati u majicama.

ODGOVORITE
Name

Max

28.08.2022 17:39

Pa gospodine Sarovicu uvjeren sam da ce te pobijediti na izborima i zato pocnite vec spremati program kako i na koji nacin da stabilizujete situaciju i pomognete narodu,od kritika i napada na sadasnju vlast nema neke pomoci vec sjednite sa vasim expertima i program spremite. Zelim vam pobjedu na predstojecim izborima i da napokon krene narodu kako treba.

ODGOVORITE