Ухапшени директор ИНЕ и шеф Привредне коморе

- Директор Службе трговине природним гасом у компанији "Ина" Дамир Шкугор и шеф Привредне коморе Хрватске Јосип Шурјак ухапшени су данас у оквиру истраге малверзација у којима је "Ина" оштећена за више од 100 милиона куна /око 13,3 милиона евра/ , јавио је "Вечерњи лист" позивајући се на незваничне изворе.

Регион 27.08.2022 | 11:20
Ухапшени директор ИНЕ и шеф Привредне коморе

У акцији полиције и Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ ухапшено је више лица на подручју више жупанија, а осумњичени су да су мешетарили с цијенама енергената, те да су дио тог новца стављали себи у џеп, наводи дневник.

Према првим незваничним информацијама, међу ухапшенима има особа из оперативе "Ине", као и адвоката.

Према незваничним информацијама, Шурјак је сувласник фирме, те Шкугоров пријатељ па су њих двојица договорила да се тој фирми прода гас по изузетно ниским цијенама.

Гас који је по тако ниским цијенама купила фирма у Шурјаковом сувласништву касније је по вишеструко већој цијени продат некој страној фирми.

У тој трансакцији "Ина" је оштећена за око 100 милиона куна, а тај новац је сјео на рачун члана породице једног од осумњиченик, који је пензионер, пише "Вечерњи лист".

Полицију је о томе алармирала Канцеларија за спречавање прања новца.

ХРТ наводи да је полиција по налогу Ускока јутрос почела акцију хапшења и претрага у Загребу, те на осјечком, сплитском и шибенском подручју.

Према том извору, Самостални сектор за финансијске истраге Централне канцеларије Пореске управе спровео је вишемјесечно финансијско истраживање у сарадњи с УСКОК-ом и Канцеларијом за спречавање прања новца Министарства финанција, те у координацији с Канцеларијом за сузбијање корупције и организираног криминалитета.

На основу тога Сектор је УСКОК-у поднио кривичну пријаву против пет физичких и једног правног лица због више кривичних дјела из области привреде. 

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

БОБА

27.08.2022 09:31

БРАВООО !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

27.08.2022 14:45

Нека хапсе ове лоповчине , на свим просторима бивше Еx Yу....

Name

Истина

27.08.2022 10:03

То је код нас нормално пословање!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

27.08.2022 12:53

Тако код нас поједини купују струју за сићу па после препродају у иностранству.

Name

Лактаси

27.08.2022 10:03

Кад це код нас поцети хапшења.Мало затвора колико је криминалаца у овој дрзави од јада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

27.08.2022 11:49

Додо, гледај и учи, можда се и теби ово једног дана деси. Можда, можда????

ОДГОВОРИТЕ