Патријарх Порфирије од данас у посјети Херцег Новом

Његова светост патријарх српски Порфирије боравиће од данас до понедјељка, 29. августа у посјети Херцег Новом, поводом 640 година од оснивања града и празника Велике Госпојине - славе манастира Савина.

Регион 27.08.2022 | 08:33
Патријарх Порфирије од данас у посјети Херцег Новом

Свечаности поводом великог јубилеја Херцег Новог, града чији је оснивач српски краљ Стефан Твртко Први Котроманић, почеће у 18.00 часова свечаном доксологијом у част патријарха Порфирија у манастиру Савини, саопштено је из Српске православне цркве /СПЦ/.

Сутрадан, на празник Успења Пресвете Богородице, патријарх Порфирије служиће Свету архијерејску литургију у манастиру Савини у 9.00 часова.

Посјета патријарха Порфирија биће пропраћена низом културно-умјетничких манифестација, па ће тако, сутра у порти цркве Светог Спаса на Топлој бити представљена изабрана дјела блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

У понедјељак, 29. августа, на древној Канли кули бити одржана свечана академија поводом 640 година од оснивања града Херцег Новог. 

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маxо

27.08.2022 07:27

Хоће ли са Њиме бити и смијењени потписник уговора Драитан Абазовић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет

27.08.2022 07:32

Занимљиво, бас за 28.август.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

27.08.2022 07:41

Дошо на љетовање. Лоше су плаже у ХН, боље је ићи до Мељина или Игало. Можда у Зеленику, кумбор, Баошиће...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанка

27.08.2022 08:30

Ја се питам како није срамота ове наше политичаре зашто они иду у цркву а раде све оно што неваља криминал корупцију убиства понижавање сопственог народа знају ли они 10 божијих заповеди они то све раде и иду у цркве манастире да ли они прочитају 10 божијих заповеди прије нег пођу у цркву а још ме највише чуде ови наши попови патријарх који сваки час читају шта неваља радити да би ишао у цркву и они се са њима састају каже поп ако муж или жена преваре једно друго несмије ићи у цркву или се причестити а ови убијају краду отимају тешки криминал да тежег нема и иду у цркву поздрав за читаоце!!!

ОДГОВОРИТЕ