Patrijarh Porfirije od danas u posjeti Herceg Novom

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije boraviće od danas do ponedjeljka, 29. avgusta u posjeti Herceg Novom, povodom 640 godina od osnivanja grada i praznika Velike Gospojine - slave manastira Savina.

Region 27.08.2022 | 08:33
Patrijarh Porfirije od danas u posjeti Herceg Novom

Svečanosti povodom velikog jubileja Herceg Novog, grada čiji je osnivač srpski kralj Stefan Tvrtko Prvi Кotromanić, počeće u 18.00 časova svečanom doksologijom u čast patrijarha Porfirija u manastiru Savini, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Sutradan, na praznik Uspenja Presvete Bogorodice, patrijarh Porfirije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Savini u 9.00 časova.

Posjeta patrijarha Porfirija biće propraćena nizom kulturno-umjetničkih manifestacija, pa će tako, sutra u porti crkve Svetog Spasa na Toploj biti predstavljena izabrana djela blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

U ponedjeljak, 29. avgusta, na drevnoj Кanli kuli biti održana svečana akademija povodom 640 godina od osnivanja grada Herceg Novog. 

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Maxo

27.08.2022 07:27

Hoće li sa Njime biti i smijenjeni potpisnik ugovora Draitan Abazović

ODGOVORITE
Name

Opet

27.08.2022 07:32

Zanimljivo, bas za 28.avgust.

ODGOVORITE
Name

tragac

27.08.2022 07:41

Došo na ljetovanje. Loše su plaže u HN, bolje je ići do Meljina ili Igalo. Možda u Zeleniku, kumbor, Baošiće...

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanka

27.08.2022 08:30

Ja se pitam kako nije sramota ove naše političare zašto oni idu u crkvu a rade sve ono što nevalja kriminal korupciju ubistva ponižavanje sopstvenog naroda znaju li oni 10 božijih zapovedi oni to sve rade i idu u crkve manastire da li oni pročitaju 10 božijih zapovedi prije neg pođu u crkvu a još me najviše čude ovi naši popovi patrijarh koji svaki čas čitaju šta nevalja raditi da bi išao u crkvu i oni se sa njima sastaju kaže pop ako muž ili žena prevare jedno drugo nesmije ići u crkvu ili se pričestiti a ovi ubijaju kradu otimaju teški kriminal da težeg nema i idu u crkvu pozdrav za čitaoce!!!

ODGOVORITE