Кфор више није сам на сјеверу Косова и Метохије

Патролама КФОР на северу Косова и Метохије придружила се и мисија Еулекс, саопштено је данас телевизији "Дукадјини".

Србија 26.08.2022 | 22:18
Кфор више није сам на сјеверу Косова и Метохије

Ове мере су предузете како би се омогућило брзо реаговање у случају евентуалне ескалације ситуације, пренео је "Љајми" одговор мисије НАТО на КиМ. КФОР наводи да је у циљу подизања свеста о ситуацији појачао присуство у близини административних прелаза Јариње и Брњак.

"Постављено је неколико пунктова за контролу саобраћаја и појачано је патролирање на том подручју заједно са особљем Мултинационалне специјализоване јединице карабињера и мисије ЕУЛЕКС. Ове мере су предузете како би се омогућило да КФОР брзо одговори на било који безбедносни изазов у складу са својим мандатом УН", наводи се у њиховом одговору.

Додаје се и да командант КФОР Ференц Кајари има редовне контакте са косовским безбедносним организацијама, али и са начелником Генералштаба Миланом Мојсиловићем.

"Неутралност КФОР је од суштинског значаја за успех мисије. КФОР позива све да избегавају једностране акције и уздрже се од насиља. Истовремено, КФОР је спреман да интервенише ако је потребно да би се одржала безбедност и слобода кретања, за добробит свих заједница које живе на Косову", истиче се.

(Тањуг Фото: Илустрација: Схуттерстоцк/Анне Цзицхос) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бб

26.08.2022 21:36

Ајте у русији будите полицајци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лауш

27.08.2022 00:49

Цркните, бјелосвјетски скотови! Срби не љубе ланце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

27.08.2022 04:54

Американци су окупатори у Србији а Косово је Србија..То Америка нек има на памети..Србија се неће никад одрећи Косова а окупатор Америка ће морати отићи ..Напустит ће Косово као и Афганистан..Америка је на врло зликовачки начин окупирала Косово .Америка не може бити пријатељ Србима док не напусти Косово јер Косово припада Србији .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није-него

27.08.2022 05:30

Кога,ви браните,и од кога?!На КиМ су једино Срби угрожени,па сте дошли да их уништите до краја!!! За почетак сте отели дио територије једне суверене земље,само нисте рачунали да ништа није доведено до краја.Ко се мача лати,од мача и страда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

27.08.2022 08:11

Ти не видис даље од носа. Ко је узрок свему томе и ко се мача латио 90- их? Сад кукају, угрожени. Па добро је да постојите на Косову!

Name

Грохотом се смијем

29.08.2022 10:12

Па нико не спомиње укидање аутономије КиМ, по којем је праву то урадјено? Милосевиц је развалио Југославију и створио дрзаву Косово захваљујуци својим глупим политикама и јос плицом публиком која му је аплаудирала

Name

Пеацемакер

27.08.2022 06:16

Па зар овим фанатицима који живе у Србији и Косову није доста ратова и сукоба. Какви лудаци боже сачувај. Нормалан свијет развија економију а ови купују оружје и шире војске. На крају неће имати ко да живи по тим недођијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пеацемакер

27.08.2022 07:51

Мислим да не разумијеш суштину проблема па зато дајеш паушалне изјаве.САД је у овом случају колонизатор који треба да испумпа природна богатства а детаље не треба да ти објашњавам.

Name

Тх

27.08.2022 11:43

Кад загадис последњу ријеку, и осјецес последње дрво зна цес да се земља не мозе јести ...