Kfor više nije sam na sjeveru Kosova i Metohije

Patrolama KFOR na severu Kosova i Metohije pridružila se i misija Euleks, saopšteno je danas televiziji "Dukadjini".

Srbija 26.08.2022 | 22:18
Kfor više nije sam na sjeveru Kosova i Metohije

Ove mere su preduzete kako bi se omogućilo brzo reagovanje u slučaju eventualne eskalacije situacije, preneo je "Ljajmi" odgovor misije NATO na KiM. KFOR navodi da je u cilju podizanja svesta o situaciji pojačao prisustvo u blizini administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

"Postavljeno je nekoliko punktova za kontrolu saobraćaja i pojačano je patroliranje na tom području zajedno sa osobljem Multinacionalne specijalizovane jedinice karabinjera i misije EULEKS. Ove mere su preduzete kako bi se omogućilo da KFOR brzo odgovori na bilo koji bezbednosni izazov u skladu sa svojim mandatom UN", navodi se u njihovom odgovoru.

Dodaje se i da komandant KFOR Ferenc Kajari ima redovne kontakte sa kosovskim bezbednosnim organizacijama, ali i sa načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem.

"Neutralnost KFOR je od suštinskog značaja za uspeh misije. KFOR poziva sve da izbegavaju jednostrane akcije i uzdrže se od nasilja. Istovremeno, KFOR je spreman da interveniše ako je potrebno da bi se održala bezbednost i sloboda kretanja, za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu", ističe se.

(Tanjug Foto: Ilustracija: Shutterstock/Anne Czichos) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Bb

26.08.2022 21:36

Ajte u rusiji budite policajci

ODGOVORITE
Name

Лауш

27.08.2022 00:49

Цркните, бјелосвјетски скотови! Срби не љубе ланце!

ODGOVORITE
Name

Ana

27.08.2022 04:54

Amerikanci su okupatori u Srbiji a Kosovo je Srbija..To Amerika nek ima na pameti..Srbija se neće nikad odreći Kosova a okupator Amerika će morati otići ..Napustit će Kosovo kao i Afganistan..Amerika je na vrlo zlikovački način okupirala Kosovo .Amerika ne može biti prijatelj Srbima dok ne napusti Kosovo jer Kosovo pripada Srbiji .

ODGOVORITE
Name

Nije-nego

27.08.2022 05:30

Koga,vi branite,i od koga?!Na KiM su jedino Srbi ugroženi,pa ste došli da ih uništite do kraja!!! Za početak ste oteli dio teritorije jedne suverene zemlje,samo niste računali da ništa nije dovedeno do kraja.Ko se mača lati,od mača i strada!

ODGOVORITE
Name

Haha

27.08.2022 08:11

Ti ne vidis dalje od nosa. Ko je uzrok svemu tome i ko se mača latio 90- ih? Sad kukaju, ugroženi. Pa dobro je da postojite na Kosovu!

Name

Grohotom se smijem

29.08.2022 10:12

Pa niko ne spominje ukidanje autonomije KiM, po kojem je pravu to uradjeno? Milosevic je razvalio Jugoslaviju i stvorio drzavu Kosovo zahvaljujuci svojim glupim politikama i jos plicom publikom koja mu je aplaudirala

Name

Peacemaker

27.08.2022 06:16

Pa zar ovim fanaticima koji žive u Srbiji i Kosovu nije dosta ratova i sukoba. Kakvi ludaci bože sačuvaj. Normalan svijet razvija ekonomiju a ovi kupuju oružje i šire vojske. Na kraju neće imati ko da živi po tim nedođijama.

ODGOVORITE
Name

Re Peacemaker

27.08.2022 07:51

Mislim da ne razumiješ suštinu problema pa zato daješ paušalne izjave.SAD je u ovom slučaju kolonizator koji treba da ispumpa prirodna bogatstva a detalje ne treba da ti objašnjavam.

Name

Th

27.08.2022 11:43

Kad zagadis poslednju rijeku, i osjeces poslednje drvo zna ces da se zemlja ne moze jesti ...