Станишић о Школи пливања: Радост за 150 малишана

Кроз бесплатну Школу пливања у Етно-селу Станишићи прошло је више од 150 дјевојчица и дјечака и апсолутно све и једно дијете научило је да плива. Тренутно је пауза, јер је још распуст и има много отворених купалишта. Наставак слиједи кад мало захлади и прође љетна сезона.

Република Српска 26.08.2022 | 16:59
Станишић о Школи пливања: Радост за 150 малишана

Милош Станишић, члан ПДП и донедавни одборник у Скупштини Града Бијељина, који је покренуо школу пливања подсјећа да у Бијељини не постоји затворени базен, осим у Етно селу Станишићи и да дјеца имају прилику да науче да пливају само током љета, на отвореном базену, ријеци, евентуално ако имају могућност да оду на море.

„Штета је. Бијељина је велики град, искрено – ја желим да ово заиста буде град дјеце и младих и зато треба да им дамо шансу да искажу све своје таленте“, каже Станишић.

Објашњава да им је циљ да свако дијете буде спремно да заплива само и да, ко није успио у десетодневној школи, наставља да ради са новом групом, све док не научи.

“Није нам идеја била да кроз нашу школу прође толико и толико дјеце, да водимо статистику, већ да дјеца науче да пливају. Њихови осмијеси и срећа кад успију немају цијену. Поносни смо на свако дијете које је баш код нас направило још један корак на путу ка личном успјеху и савладало нову вјештину”, каже Станишић.

Објашњава да са дјецом ради сертификовани тренер пливања и да ће обавијестити јавност путем медија и друштвених мрежа чим крене нова сезона.

“Сваки дан стижу питања наставља ли школа пливања са радом. Настављамо, биће довољно и времена и мјеста, нико неће закаснити. Осим питања за школу свакодневно добијамо и фотографије с мора, ријека и језера наших малих пливача, које смо обучили, а то ме посебно радује”, каже Станишић. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мина

26.08.2022 15:02

Свака част за ову школу пливања, то треба увести у редовну наставу за основну школу као обавезан предмет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Милосе!

26.08.2022 15:39

Подрска за овакве иницијативе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

26.08.2022 15:40

Да је висе оваквих људи да брину о суграданима нарочито дјеци.Неције мало неком пуно,браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

26.08.2022 16:03

Иду избори па поциње друзење са дјецом ,бакама и декама предиван призор.Срам да вас буде свих из свих политицких странака.ЛЕСИНАРИ ЈЕДНИ.ФУУЈЈЈЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

26.08.2022 19:17

Само здрав разум здраво ткиво и здраве идеје нас могу спасити у овоме мору лудила