Stanišić o Školi plivanja: Radost za 150 mališana

Kroz besplatnu Školu plivanja u Etno-selu Stanišići prošlo je više od 150 djevojčica i dječaka i apsolutno sve i jedno dijete naučilo je da pliva. Trenutno je pauza, jer je još raspust i ima mnogo otvorenih kupališta. Nastavak slijedi kad malo zahladi i prođe ljetna sezona.

Republika Srpska 26.08.2022 | 16:59
Stanišić o Školi plivanja: Radost za 150 mališana

Miloš Stanišić, član PDP i donedavni odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, koji je pokrenuo školu plivanja podsjeća da u Bijeljini ne postoji zatvoreni bazen, osim u Etno selu Stanišići i da djeca imaju priliku da nauče da plivaju samo tokom ljeta, na otvorenom bazenu, rijeci, eventualno ako imaju mogućnost da odu na more.

„Šteta je. Bijeljina je veliki grad, iskreno – ja želim da ovo zaista bude grad djece i mladih i zato treba da im damo šansu da iskažu sve svoje talente“, kaže Stanišić.

Objašnjava da im je cilj da svako dijete bude spremno da zapliva samo i da, ko nije uspio u desetodnevnoj školi, nastavlja da radi sa novom grupom, sve dok ne nauči.

“Nije nam ideja bila da kroz našu školu prođe toliko i toliko djece, da vodimo statistiku, već da djeca nauče da plivaju. Njihovi osmijesi i sreća kad uspiju nemaju cijenu. Ponosni smo na svako dijete koje je baš kod nas napravilo još jedan korak na putu ka ličnom uspjehu i savladalo novu vještinu”, kaže Stanišić.

Objašnjava da sa djecom radi sertifikovani trener plivanja i da će obavijestiti javnost putem medija i društvenih mreža čim krene nova sezona.

“Svaki dan stižu pitanja nastavlja li škola plivanja sa radom. Nastavljamo, biće dovoljno i vremena i mjesta, niko neće zakasniti. Osim pitanja za školu svakodnevno dobijamo i fotografije s mora, rijeka i jezera naših malih plivača, koje smo obučili, a to me posebno raduje”, kaže Stanišić. 

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mina

26.08.2022 15:02

Svaka čast za ovu školu plivanja, to treba uvesti u redovnu nastavu za osnovnu školu kao obavezan predmet

ODGOVORITE
Name

Bravo Milose!

26.08.2022 15:39

Podrska za ovakve inicijative!!!

ODGOVORITE
Name

Laktasi

26.08.2022 15:40

Da je vise ovakvih ljudi da brinu o sugradanima naročito djeci.Necije malo nekom puno,bravo

ODGOVORITE
Name

Ivan

26.08.2022 16:03

Idu izbori pa pocinje druzenje sa djecom ,bakama i dekama predivan prizor.Sram da vas bude svih iz svih politickih stranaka.LESINARI JEDNI.FUUJJJJ

ODGOVORITE
Name

Tatar

26.08.2022 19:17

Samo zdrav razum zdravo tkivo i zdrave ideje nas mogu spasiti u ovome moru ludila