Рукометаши "Цеља" напустили ТВ турнир у Добоју

- Рукометаши "Цеља" из Словеније, због обавеза према спонзору, неће се сутра борити за треће мјесто на Међународном рукометном ТВ турниру у Добоју, а из Извршног одбора турнира најавили су да ће се одиграти предвиђене утакмице за пласман, изузев оне за седмо мјесто.

Спорт 26.08.2022 | 14:00
Рукометаши "Цеља" напустили ТВ турнир у Добоју

Директор Рукометног клуба "Цеље Пивоварна Лашко" Миро Беницки појаснио је да је, због уговорних обавеза према генералном спонзору, цијела екипа позвана да се врати и да сутра присуствује другом догађају у Словенији.

"Нама је била велика част да можемо бити дио овог традиционалног ТВ турнира шампиона и били смо пресрећни да можемо учествовати", изјавио је Беницки, који се извинио организатору на неугодности.

Предсједник такмичарске комисије Турнира Младен Драгичевић рекао је новинарима да је са другим екипама постигнут договор да се сутра одиграју утакмице за пласман изузев оне за седмо мјесто.

"Формираћемо нову табелу без резултата рукометног клуба `Цеље Пивоварна Лашко` и на основу тога ће се извршити укрштање између екипа и одиграће се утакмице у том распореду", изјавио је Драгичевић.

Он је навео да ће се, према досадашњем скору, у финалу наћи екипа "Ел Ахлија" из Египта са првопласираном екипом из друге групе, за треће мјесто ће играти двије другопласиране екипе из група, а за пето двије тећепласиране.

"Екипа која је четврта остала у овој групи аутоматски ће освојити седмо мјесто и неће бити утакмице за седмо и осмо мјесто", навео је Драгичевић.

Данас , четвртог такмичарског дана, од 17.30 часова играју Екипе "Ел Ахли" и "Борац", од 19.15 часова "Слога" и "Загреб", а од 21.00 час "Татран Прешов" и "Сен Гален".

Међународни рукометни ТВ турнир завршава се сутра, а распоред одигравања утакмица за пласман биће познат током дана.

На овогодишњи 53. рукометни турнир пријавило се осам екипа. У првој групи су "Слога" из Добоја, "Татран Прешов" из Словачке, "Сен Гален" из Швајцарске и "Загреб" из Хрватске, који је и прошлогодишњи побједник.

Бањалучки "Борац", "Ел Ахли" из Египта, "Цеље" из Словеније и "Војводина" из Србије су у другој групи.

(Срна Фото: Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РедБулл

26.08.2022 12:26

Паметни људи неце да долазе због неугодности које би дозивјели. Ста би могли да виде сем велицања ратних злоцинаца и хускацких порука. Нека вам руси долазе да се играју са вама као сто то раде годинама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЕЉЕ

26.08.2022 12:26

Браво. Вулићка гдје је дворана? Шта је са дрогом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесен

26.08.2022 13:24

Браво за питање ??????