Rukometaši "Celja" napustili TV turnir u Doboju

- Rukometaši "Celja" iz Slovenije, zbog obaveza prema sponzoru, neće se sutra boriti za treće mjesto na Međunarodnom rukometnom TV turniru u Doboju, a iz Izvršnog odbora turnira najavili su da će se odigrati predviđene utakmice za plasman, izuzev one za sedmo mjesto.

Sport 26.08.2022 | 14:00
Rukometaši "Celja" napustili TV turnir u Doboju

Direktor Rukometnog kluba "Celje Pivovarna Laško" Miro Benicki pojasnio je da je, zbog ugovornih obaveza prema generalnom sponzoru, cijela ekipa pozvana da se vrati i da sutra prisustvuje drugom događaju u Sloveniji.

"Nama je bila velika čast da možemo biti dio ovog tradicionalnog TV turnira šampiona i bili smo presrećni da možemo učestvovati", izjavio je Benicki, koji se izvinio organizatoru na neugodnosti.

Predsjednik takmičarske komisije Turnira Mladen Dragičević rekao je novinarima da je sa drugim ekipama postignut dogovor da se sutra odigraju utakmice za plasman izuzev one za sedmo mjesto.

"Formiraćemo novu tabelu bez rezultata rukometnog kluba `Celje Pivovarna Laško` i na osnovu toga će se izvršiti ukrštanje između ekipa i odigraće se utakmice u tom rasporedu", izjavio je Dragičević.

On je naveo da će se, prema dosadašnjem skoru, u finalu naći ekipa "El Ahlija" iz Egipta sa prvoplasiranom ekipom iz druge grupe, za treće mjesto će igrati dvije drugoplasirane ekipe iz grupa, a za peto dvije tećeplasirane.

"Ekipa koja je četvrta ostala u ovoj grupi automatski će osvojiti sedmo mjesto i neće biti utakmice za sedmo i osmo mjesto", naveo je Dragičević.

Danas , četvrtog takmičarskog dana, od 17.30 časova igraju Ekipe "El Ahli" i "Borac", od 19.15 časova "Sloga" i "Zagreb", a od 21.00 čas "Tatran Prešov" i "Sen Galen".

Međunarodni rukometni TV turnir završava se sutra, a raspored odigravanja utakmica za plasman biće poznat tokom dana.

Na ovogodišnji 53. rukometni turnir prijavilo se osam ekipa. U prvoj grupi su "Sloga" iz Doboja, "Tatran Prešov" iz Slovačke, "Sen Galen" iz Švajcarske i "Zagreb" iz Hrvatske, koji je i prošlogodišnji pobjednik.

Banjalučki "Borac", "El Ahli" iz Egipta, "Celje" iz Slovenije i "Vojvodina" iz Srbije su u drugoj grupi.

(Srna Foto: Agencije) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

RedBull

26.08.2022 12:26

Pametni ljudi nece da dolaze zbog neugodnosti koje bi dozivjeli. Sta bi mogli da vide sem velicanja ratnih zlocinaca i huskackih poruka. Neka vam rusi dolaze da se igraju sa vama kao sto to rade godinama

ODGOVORITE
Name

CELJE

26.08.2022 12:26

Bravo. Vulićka gdje je dvorana? Šta je sa drogom?

ODGOVORITE
Name

Jesen

26.08.2022 13:24

Bravo za pitanje ??????