Партизан ремијем на Малти изборио Лигу конференција

Фудбалери Партизана одиграли су вечерас на Малти са Хамруном 3:3 (1:1) у реванш мечу плеј-офа Лиге конференција и изборили пласман у групну фазу овог такмичења.

Фудбал 25.08.2022 | 22:33
Партизан ремијем на Малти изборио Лигу конференција

У првом мечу одиграном пре недељу дана у Београду било је 4:1 за Партизан.

Хамрун је повео у 27. минуту голом Рока Прша. Он је искористио грешку одбране гостију и затресао је мрежу Партизана. "Црно-бели" су заиграли ангажованије у наставку меча, а изједначили су у 34. минуту. Центрирао је Марко Живковић, а у стрелце се уписао Рикардо Гомеш. До краја првог полувремена није било промене резултата иако је домаћи тим погодио стативу у 37. минуту преко Гиљамие.

Хамрун је кренуо ангажованије у другом полувремену, али је прву шансу имао Партизан преко Гомеша у 62. минуту. Међутим, најбољи стрелац клуба из Хумске био је непрецизан. Партизан је повео у 72. минуту преко Слободана Урошевића. Рикардо Гомеш се поново уписао у стрелце у 78. минуту.

Домаћи су смањили у 82. минуту из пенала преко Виницијуса Фреитаса. Претходно је Кристијан Белић играо руком у свом шеснаестерцу због чега је зарадио жути картон. Домаћи су до изједначења стигли у 91. минуту из још једног једанаестерца. Патрик Андраде је у казненом простору Партизана оборио једног играча домаћег тима, а Матео Феделе је био прецизан са 11 метера.

Партизан ће по други пут у историји играти у групној фази Лиге конференција. Жреб групне фазе ЛК биће одржан сутра од 14.30 часова у Истанбулу. Партизан се налази у првом шеширу уочи зреба ЛК.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар