Partizan remijem na Malti izborio Ligu konferencija

Fudbaleri Partizana odigrali su večeras na Malti sa Hamrunom 3:3 (1:1) u revanš meču plej-ofa Lige konferencija i izborili plasman u grupnu fazu ovog takmičenja.

Fudbal 25.08.2022 | 22:33
Partizan remijem na Malti izborio Ligu konferencija

U prvom meču odigranom pre nedelju dana u Beogradu bilo je 4:1 za Partizan.

Hamrun je poveo u 27. minutu golom Roka Prša. On je iskoristio grešku odbrane gostiju i zatresao je mrežu Partizana. "Crno-beli" su zaigrali angažovanije u nastavku meča, a izjednačili su u 34. minutu. Centrirao je Marko Živković, a u strelce se upisao Rikardo Gomeš. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata iako je domaći tim pogodio stativu u 37. minutu preko Giljamie.

Hamrun je krenuo angažovanije u drugom poluvremenu, ali je prvu šansu imao Partizan preko Gomeša u 62. minutu. Međutim, najbolji strelac kluba iz Humske bio je neprecizan. Partizan je poveo u 72. minutu preko Slobodana Uroševića. Rikardo Gomeš se ponovo upisao u strelce u 78. minutu.

Domaći su smanjili u 82. minutu iz penala preko Vinicijusa Freitasa. Prethodno je Kristijan Belić igrao rukom u svom šesnaestercu zbog čega je zaradio žuti karton. Domaći su do izjednačenja stigli u 91. minutu iz još jednog jedanaesterca. Patrik Andrade je u kaznenom prostoru Partizana oborio jednog igrača domaćeg tima, a Mateo Fedele je bio precizan sa 11 metera.

Partizan će po drugi put u istoriji igrati u grupnoj fazi Lige konferencija. Žreb grupne faze LK biće održan sutra od 14.30 časova u Istanbulu. Partizan se nalazi u prvom šeširu uoči zreba LK.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar