Бајден и Зеленски разговарали: "Хвала на подршци"

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да је имао одлицан разговор са америчким колегом Џозефом Бајденом и захвалио му је на безрезервној подршци.

Свијет 25.08.2022 | 21:12
Бајден и Зеленски разговарали: "Хвала на подршци"

"Захвалан сам америчком председнику што помаже украјинском народу, како на пољу безбедности, тако и на пољу финансија. Разговарали смо о даљим корацима на путу победе над агресором и важности да се Русија означи одговорном за ратне злочине", навео је Зеленски на Твитеру.

Овај разговор долази дан након што је Бајден објавио одлуку о новој војној помоћи Украјини вредној близу три милијарде долара, укључујући противваздушне пројектиле, артиљерију, дронове и радаре, подсећа "Гардијан".

Нови пакет је најскупља америчка војна помоћ Кијеву досад, чиме је укупна помоћ Бајденове администрације Кијеву прешла 13 милијарди долара.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Приједорцанин

25.08.2022 21:25

Еее комицару ,заборављас да це каубоји једног дана подвуци рефу и реци ,е посто ви немате лову узеце карту Укр.или боље рецено оно сто остане од ње и заокрузити ,ово је сад насе тј.суме ,рудна богатства ,равнице за пољопривреду итд .

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

26.08.2022 00:45

Требало би озбиљно размислити и о војној помоћи Тексасу, који се деценијама бори против вашингтонске окупације и терора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теxас

26.08.2022 12:38

Да

Name

Ноле

26.08.2022 05:24

Ниста то Бајден њему не поклања.Те три милијарде о наплати од некаквих фондова,од ЕУ,од разноразних донатора који су присиљени да издвајају паре за ову пропаганду...

ОДГОВОРИТЕ