Bajden i Zelenski razgovarali: "Hvala na podršci"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je imao odlican razgovor sa američkim kolegom DŽozefom Bajdenom i zahvalio mu je na bezrezervnoj podršci.

Svijet 25.08.2022 | 21:12
Bajden i Zelenski razgovarali: "Hvala na podršci"

"Zahvalan sam američkom predsedniku što pomaže ukrajinskom narodu, kako na polju bezbednosti, tako i na polju finansija. Razgovarali smo o daljim koracima na putu pobede nad agresorom i važnosti da se Rusija označi odgovornom za ratne zločine", naveo je Zelenski na Tviteru.

Ovaj razgovor dolazi dan nakon što je Bajden objavio odluku o novoj vojnoj pomoći Ukrajini vrednoj blizu tri milijarde dolara, uključujući protivvazdušne projektile, artiljeriju, dronove i radare, podseća "Gardijan".

Novi paket je najskuplja američka vojna pomoć Kijevu dosad, čime je ukupna pomoć Bajdenove administracije Kijevu prešla 13 milijardi dolara.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Prijedorcanin

25.08.2022 21:25

Eee komicaru ,zaboravljas da ce kauboji jednog dana podvuci refu i reci ,e posto vi nemate lovu uzece kartu Ukr.ili bolje receno ono sto ostane od nje i zaokruziti ,ovo je sad nase tj.sume ,rudna bogatstva ,ravnice za poljoprivredu itd .

ODGOVORITE
Name

Z

26.08.2022 00:45

Требало би озбиљно размислити и о војној помоћи Тексасу, који се деценијама бори против вашингтонске окупације и терора.

ODGOVORITE
Name

Texas

26.08.2022 12:38

Da

Name

Nole

26.08.2022 05:24

Nista to Bajden njemu ne poklanja.Te tri milijarde o naplati od nekakvih fondova,od EU,od raznoraznih donatora koji su prisiljeni da izdvajaju pare za ovu propagandu...

ODGOVORITE