Тешка животна прича славне глумице: Потомства се одрекла због каријере!

Славна глумица Ружица Сокић иза себе је оставила низ запажених улога, али за разлику од успешне каријере, њен животни пут био је прилично тежак

Забава 25.08.2022 | 20:26
Тешка животна прича славне глумице: Потомства се одрекла због каријере!

Ружица Сокић је била у срећном браку са Мирославом Лукићем, али како је сама једном приликом испричала, мајчинства се одрекла из жеље да буде слободна јер је одрасла у веома тешким условима.

MIroslav Lukić, Ružica Sokić
ФОТО: ЗОРАНА ЈЕВТИЋ
 

Жеља за каријером је највише утицала на то да прихватим чињеницу да никада нећу имати дете. - Бојала сам се да застанем, а и плашила сам се порођаја - испричала је Ружица Сокић једном приликом.

Ružica Sokić
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Истакнута глумица се још од детињства суочавала са недаћама. После окупације земље од стране Немаца, Ружичин отац био је осуђен на смрт, али је ипак ослобођен и успео је да се врати у Београд, где су му ипак одузета сва грађанска права. Глумица је више пута истицала да је овај период детињства за њу био трагичан, и да агонијама кроз које је њена породица пролазила тих година није било краја.

- Ти људи из села Рушња малтретирали су нас, нарочито мог оца који је због вербалног деликта био и затваран. Чак су и мене саслушавали, али нисам дозволила да мржња никне у мом бићу. Никога не мрзим, па ни те људе који су ми уништили живот - истакла је глумица једном приликом.

Ružica Sokić
ФОТО: ПРИНТСКРИН YОУТУБЕ

Ружица Сокић преминула је 19. децембра 2013. године, на одељењу неурохирургије Клиничког центра Србије, а колико је било познато јавности дуже време се борила с Алцхајмеровом болешћу.

(Курир.рс/Најжена)

Коментари / 0

Оставите коментар