Teška životna priča slavne glumice: Potomstva se odrekla zbog karijere!

Slavna glumica Ružica Sokić iza sebe je ostavila niz zapaženih uloga, ali za razliku od uspešne karijere, njen životni put bio je prilično težak

Zabava 25.08.2022 | 20:26
Teška životna priča slavne glumice: Potomstva se odrekla zbog karijere!

Ružica Sokić je bila u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, ali kako je sama jednom prilikom ispričala, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

MIroslav Lukić, Ružica Sokić
FOTO: ZORANA JEVTIĆ
 

Želja za karijerom je najviše uticala na to da prihvatim činjenicu da nikada neću imati dete. - Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja - ispričala je Ružica Sokić jednom prilikom.

Ružica Sokić
FOTO: PRINTSCREEN

Istaknuta glumica se još od detinjstva suočavala sa nedaćama. Posle okupacije zemlje od strane Nemaca, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava. Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.

- Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život - istakla je glumica jednom prilikom.

Ružica Sokić
FOTO: PRINTSKRIN YOUTUBE

Ružica Sokić preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a koliko je bilo poznato javnosti duže vreme se borila s Alchajmerovom bolešću.

(Kurir.rs/Najžena)

Komentari / 0

Ostavite komentar