Оптужена службеница РАК-а, фалсификовала потписе надлежних

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Јасмине Бурековић зв. ”Јасна” рођене 1955. године у Зеници, држављанка БиХ, запослена у својству службене особе у институцијама БиХ, у Сектору за финансијско-рачуноводствене послове Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ.

Босна и Херцеговина 25.08.2022 | 12:40
Оптужена службеница РАК-а, фалсификовала потписе надлежних

Оптужена се терети да је, ради стицања незаконите имовинске користи, кривотворила а потом и употријебила налоге за подизање новца са девизног рачуна Регулаторне агенције за комуникације, у више од 30 наврата, у различитим износима најчешће од неколико стотина па до 3750 евра.

У оптужници се наводи да је оптужена на налозима кривотворила потписе овлаштених особа-потписника из РАК-а БиХ, па након тога налоге овјеравала службеним печатом.

На наведени начин оптужена је незаконито подигла и присвојила новац у укупном износу од 34.440,00 ЕУР (67.358,79 КМ) као наводне аконтације за службена путовања запосленика РАК-а БиХ, који новац потом није полагала у девизну благајну Регулаторне агенције за комуникације БиХ већ исти задржавала за себе, а рачуноводству институције достављала кривотворене податке како би прикрила стварно стање на девизном рачуну.

Оптужена се терети да је као као службена особа у институцијама Босне и Херцеговине, са циљем прибављања противправне имовинске користи, подносила лажне обрачуне, односно лажне налоге за исплате, чиме је починила продужено кривично дјело - Превара у служби из члана 222. став 3. у вези са ставом 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кпз

25.08.2022 11:14

То није ништа шта ради приједорски конобар Милиновић дир РАК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фигаро фиии

25.08.2022 11:44

Ништа се она не разликује од осталих колега и власти. Сви краду само падају они који нису у "ланцу" тј слободни стрелци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

25.08.2022 12:15

Стварно смо дотакли дно сви краду и на свим позицијама.треба мјењати кривични закон и казне повећати максимално

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.08.2022 12:36

БИЛО ЈЕ ТО И У "ЈУГИ". НЕ МАСОВНО , КАО САДА. ОНИ СУ ЛЕЖАЛИ ПРИЈЕ РАТА У ЗАТВОРИМА. ТО СУ НЕЗНАЛИЦЕ У ПОСЛУ. НЕЗНАЈУ ДА НА ВИШЕ МИЈЕСТА, СЕ СВЕ ПИШЕ И МОЖЕ КОНТРОЛОМ УТВРДИТИ. Кад се неко, заинати, све се сазна. МЕЂУТИМ, ОВО ОД РАТА, ТИ ТАКО СНАЛАЖЉИВИ СУ НА ГЛАВНИМ МИЈЕСТИМА У СЛУЖБАМА. ВАЖНО ЈЕ ОНО "КЊИЖИЦА" СТРАНКЕ. ИСТО ТАКВИМА ЈЕ ВЛАСТ ДОПУСТИЛА, ДА ВОДЕ КЊИГЕ И БИРОЕ КЊИГОВОДСТВА У РС. СВИ СЕ ОБОГАТИЛИ, ТАКО ЛАЖНО ПИШУЋИ И ПОТПИСУЈУЋИ. ПАР ГОДИНА ВЕЋ, ПОЧЕЛО ЈЕ ПАЛЕЊЕ. ИРБ И....... ЧЕКУ РЕВИЗОРА СУ ОБОЛИЛИ, ЗБОГ ТОГ, ЈА ВИЈЕРУЈЕМ ДА А ШЊЕГОТА МЛАД УМРО ОД КОРОНЕ. ХАОС ЈЕ У КЊИГАМА. МНОГИХ. ТРЕБАЋЕ ЧАРОБНИ ШТАПИЋ. ПРЕДЛАЖЕМ, ДА ГА УЗМЕ ЦЕНИЋКА. ИМА КЛИКЕРЕ. САМО НАПРИЈЕД. Обичан. Пензионер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.08.2022 13:43

Шта је с Фадилом Солаком Ходзицем Асимом.Ваљда су они прије на реду

Name

Пустите малу рибу

25.08.2022 12:37

Хватајте ајкуле сто поздерасе све . Ово је мала рибица. Гдје оно сто је покрао Додо, Баки и онај сиједи ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.08.2022 12:39

ТРЕБА НА ЛОМАЧУ. КО УЗИМА ТУЂЕ, А РАДИ У СЛУЖБАМА, КАО "ЗА НАРОД". ТУ СЕ ТРЕБА ЗАКЛИЊАТИ. А ПРИМА СЕ СВАКИ О Л О Ш. СТРАНАЧКА ПОСЛА. САМО ПОЧНИТЕ КОНТРОЛИСАТИ И ДА ВИДИШ, ЧУДА ВЕЛИКОГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АА

25.08.2022 21:33

Видјела Господа ста други раде па и она се сјетила своје идеје. Сигурно је то ста знају други засто то неби знала и Господа, ПЕХ ГОСПОДО ,! ПРИМИ МОЈЕ САУЦЕСЦЕ , код Бакира на сколовање и Додика и Цовица. Ха ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ