Optužena službenica RAK-a, falsifikovala potpise nadležnih

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jasmine Bureković zv. ”Jasna” rođene 1955. godine u Zenici, državljanka BiH, zaposlena u svojstvu službene osobe u institucijama BiH, u Sektoru za finansijsko-računovodstvene poslove Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH.

Bosna i Hercegovina 25.08.2022 | 12:40
Optužena službenica RAK-a, falsifikovala potpise nadležnih

Optužena se tereti da je, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, krivotvorila a potom i upotrijebila naloge za podizanje novca sa deviznog računa Regulatorne agencije za komunikacije, u više od 30 navrata, u različitim iznosima najčešće od nekoliko stotina pa do 3750 evra.

U optužnici se navodi da je optužena na nalozima krivotvorila potpise ovlaštenih osoba-potpisnika iz RAK-a BiH, pa nakon toga naloge ovjeravala službenim pečatom.

Na navedeni način optužena je nezakonito podigla i prisvojila novac u ukupnom iznosu od 34.440,00 EUR (67.358,79 KM) kao navodne akontacije za službena putovanja zaposlenika RAK-a BiH, koji novac potom nije polagala u deviznu blagajnu Regulatorne agencije za komunikacije BiH već isti zadržavala za sebe, a računovodstvu institucije dostavljala krivotvorene podatke kako bi prikrila stvarno stanje na deviznom računu.

Optužena se tereti da je kao kao službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, podnosila lažne obračune, odnosno lažne naloge za isplate, čime je počinila produženo krivično djelo - Prevara u službi iz člana 222. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kpz

25.08.2022 11:14

To nije ništa šta radi prijedorski konobar Milinović dir RAK

ODGOVORITE
Name

Figaro fiii

25.08.2022 11:44

Ništa se ona ne razlikuje od ostalih kolega i vlasti. Svi kradu samo padaju oni koji nisu u "lancu" tj slobodni strelci.

ODGOVORITE
Name

Profesor

25.08.2022 12:15

Stvarno smo dotakli dno svi kradu i na svim pozicijama.treba mjenjati krivični zakon i kazne povećati maksimalno

ODGOVORITE
Name

+

25.08.2022 12:36

BILO JE TO I U "JUGI". NE MASOVNO , KAO SADA. ONI SU LEŽALI PRIJE RATA U ZATVORIMA. TO SU NEZNALICE U POSLU. NEZNAJU DA NA VIŠE MIJESTA, SE SVE PIŠE I MOŽE KONTROLOM UTVRDITI. Kad se neko, zainati, sve se sazna. MEĐUTIM, OVO OD RATA, TI TAKO SNALAŽLJIVI SU NA GLAVNIM MIJESTIMA U SLUŽBAMA. VAŽNO JE ONO "KNJIŽICA" STRANKE. ISTO TAKVIMA JE VLAST DOPUSTILA, DA VODE KNJIGE I BIROE KNJIGOVODSTVA U RS. SVI SE OBOGATILI, TAKO LAŽNO PIŠUĆI I POTPISUJUĆI. PAR GODINA VEĆ, POČELO JE PALENJE. IRB I....... ČEKU REVIZORA SU OBOLILI, ZBOG TOG, JA VIJERUJEM DA A ŠNJEGOTA MLAD UMRO OD KORONE. HAOS JE U KNJIGAMA. MNOGIH. TREBAĆE ČAROBNI ŠTAPIĆ. PREDLAŽEM, DA GA UZME CENIĆKA. IMA KLIKERE. SAMO NAPRIJED. Običan. Penzioner.

ODGOVORITE
Name

Tatar

25.08.2022 13:43

Šta je s Fadilom Solakom Hodzicem Asimom.Valjda su oni prije na redu

Name

Pustite malu ribu

25.08.2022 12:37

Hvatajte ajkule sto pozderase sve . Ovo je mala ribica. Gdje ono sto je pokrao Dodo, Baki i onaj sijedi ?

ODGOVORITE
Name

+

25.08.2022 12:39

TREBA NA LOMAČU. KO UZIMA TUĐE, A RADI U SLUŽBAMA, KAO "ZA NAROD". TU SE TREBA ZAKLINJATI. A PRIMA SE SVAKI O L O Š. STRANAČKA POSLA. SAMO POČNITE KONTROLISATI I DA VIDIŠ, ČUDA VELIKOGA.

ODGOVORITE
Name

AA

25.08.2022 21:33

Vidjela Gospoda sta drugi rade pa i ona se sjetila svoje ideje. Sigurno je to sta znaju drugi zasto to nebi znala i Gospoda, PEH GOSPODO ,! PRIMI MOJE SAUCESCE , kod Bakira na skolovanje i Dodika i Covica. Ha ha ha ha

ODGOVORITE